Avertisment de la meteorologi: vremea se răceşte din nou

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, avertizări nowcastig COD GALBEN de vânt puternic, valabil în mai multe zone din ţară.

03 dec. 2014, 06:32
Avertisment de la meteorologi: vremea se răceşte din nou

Joi, în regiunile din sudul şi din estul ţării vremea va fi în general mai rece decât în mod obişnuit la această dată, în special în Moldova, iar înnorările vor persista. Va ploua pe arii extinse în Dobrogea şi în Muntenia unde se vor cumula izolat peste 15…20 l/mp şi cu caracter local în Oltenia; la munte şi în Moldova vor fi precipitaţii mixte, iar noaptea ploile se pot transforma în lapoviţă şi trecător ninsoare şi în nordul Munteniei. În regiunile intracarpatice vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice se vor situa peste mediile climatologice ale datei; cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi ploi slabe, izolate în sudul şi estul Transilvaniei.


COD GALBEN. Între orele 10.30 şi 13.00 local în județul Botoșani se vor semnala depuneri de polei.

Între orele 10.00 şi 13.00 local în județele Neamț și Galați se vor semnala depuneri de polei.

Între orele 10.00 şi 13.00 local în judeţele Ialomiţa, Brăila şi Buzău, precum şi în nordul judeţului Călăraşi, se vor semnala ploi slabe ce favorizează depunerea de polei.

Pe unele drumuri din mai multe judeţe deja s-a depus gheaţa, iar circulaţia este îngreunată.

PROGNOZA METEO. Avem parte de un FRIG PĂTRUNZĂTOR şi NINSOR

Avertizările de fenomene periculoase imediate /nowcasting/ se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

PROGNOZA METEO. Deşi miercuri temperaturile cresc uşor, în continuare vorbim despre o vreme rece pentru această dată în regiunile extracarpatice, în timp ce în restul teritoriului se înscriu în limite normale. Astfel, meteorologii anunţă maxime termice de la -4 grade în Moldova până la 11 grade în Dealurile de Vest. Se arată soarele în nord-vest şi centru, dar în celelalte zone cerul rămâne acopertit în principal de nori şi cad precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ploaie în sudul Banatului şi local în Dobrogea, mixte în Oltenia şi pe spaţii mai restrânse în Muntenia şi izolat ninsoare în Moldova. Izolat, se produce polei, iar în zona de munte mai ninge şi bate vântul, adică mai ales pe creste putem vorbi încă de viscol. Vântul rămâne mai nervos şi în sud-vestul, sudul şi centrul ţării dar la cote mai reduse decat marţi.

VREMEA IN BUCURESTI. Miercuri este o vreme rece şi mohorâtă. Trecător îşi fac apariţia precipitaţiile slabe, predominant ploaie. Vântul mai are scurte intensificări în cursul zilei, apoi se domoleşte de tot. Temperatura maximă trece în sfârşit de pragul şi va fi de 1…2 grade.

VEZI şi PROGNOZA METEO pe trei zile