COD GALBEN de vânt puternic în mai multe judeţe UPDATE

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, cod galben de vânt puternic în mai multe judeţe din ţară.

RomaniaTV.net
07 apr. 2017, 05:25
COD GALBEN de vânt puternic în mai multe judeţe UPDATE

COD GALBEN. De la ora 23:00 până la ora 5:00, în judeţele Iaşi, Vaslui şi Botoşani se vor semnala intensificări locale ale vântului, ce vor atinge la rafală 55…65 km/h.

COD GALBEN. De la ora 22:00 până la ora 3:00, în zona de munte a judeţului Caraş-Severin se vor semnala, la altitudini de peste 1800 m, intensificări ale vântului care la rafală vor atinge și depăși 80…100 km/h, spulberând zăpada sau viscolind ninsoarea.

COD GALBEN. De la ora 21:00 până la ora 2:00, în Județul Buzău: Zona de munte; Județul Prahova: Zona de munte; Județul Argeş: Zona de munte; Județul Dâmboviţa: Zona de munte;

Se vor semnala : la altitudini de peste 1800 m, intensificări ale vântului care la rafală vor atinge 65-85 km/h, spulberând zăpada sau viscolind ninsoarea.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în judeţul Covasna, traficul rutier pe DN2D Târgu Secuiesc – Focşani se desfăşoară pe sectorul Ojdula (jud. Covasna) – Tulnici (jud. Vrancea) în condiţii de iarnă. Se acţionează cu utilaje de deszăpezire pentru curăţarea carosabilului”, se arată într-un comunicat de presă al Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

În zona localităţii Ojdula, traficul rutier este blocat, după ce un camion nu a mai putut urca o pantă pe drumul acoperit cu zăpadă.

Poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere, pentru a nu fi implicaţi în evenimente nedorite.

Potrivit informării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, care este valabilă până sâmbătă, la ora 09.00, vor fi precipitaţii mai ales în regiunile nordice, estice şi centrale, precum şi la munte, unde se vor cumula cantităţi de 15-20 de litri pe metru pătrat şi izolat 25 litri pe metru pătrat.

Citeşte şi INFORMARE METEOROLOGICĂ: Ploi, ninsori şi vânt până sâmbătă dimineaţă