COD GALBEN DE vânt şi ceaţă. Probleme pe A1 şi A2, porturi închise

ANM a emis o aevrtizare de vânt puternic pentru zona montană din Cluj  până la ora 10.00 şi o alertă de ceaţă pentru zone întinse din sud-estul României până la ora 9.00

27 apr. 2017, 04:33
COD GALBEN DE vânt şi ceaţă. Probleme pe A1 şi A2, porturi închise

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A2, tronsonul Cernavodă – Constanţa, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 100 de metri. Din acelaşi motiv, se circulă îngreunat şi pe autostrada A4 Ovidiu – Agigea (vizibilitate sub 100 de metri).

De asemenea, traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, în condiţii de ceaţă densă în judeţul Constanţa, pe DN22, între Constanţa şi Tulcea. Pe această porţiune vizibilitatea scade şi sub 50 de metri, iar carosabilul este umed. De asemenea pe raza judeţului Tulcea, ceaţa reduce vizibiliatatea sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri pe toată reţeaua rutieră.

Pentru a preîntâmpina producerea accidentelor grave, conducătorii auto sunt sfătuiţi să conducă prudent, cu viteză redusă.

Pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice:
– nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!
– în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!

De asemenea din cauza ceţii dense, sunt închise porturile Constanţa Nord şi Constanţa Sud-Agigea, anunţă Infotrafic.