COD GALBEN de vânt şi ceaţă. Vizibilitate sub 50 de metri pe mai multe drumuri UPDATE

Administraţia Naţională de Meteorlogie a emis, marţi, atenţionări cod galben de ceaţă pentru judeţele Vrancea, Iaşi, Botoşani, Galaţi şi Vaslui. De asemenea, judeţul Bistriţa-Năsăud se află sub atenţionare cod galben de polei, iar în Suceva şi Neamţ vântul se intensifică.

21 feb. 2017, 05:41
COD GALBEN de vânt şi ceaţă. Vizibilitate sub 50 de metri pe mai multe drumuri UPDATE

UPDATE ora 9.45

Traficul rutier DN66 Bumbeşti – Jiu – Petroşani se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar între kilometrii 136 şi 180, pe suprafaţa carosabilă există un strat subţire de zăpadă în amestec cu material antiderapant.

În județul Buzău, pe DN10 Buzău – Brașov, din cauza lucrărilor care se execută la viaductul Stânca Teherău, în zona Siriu (între kilometrii 85+534 și 86+948), circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone rămâne restricţionată. Este instituită şi restricţie de viteză de 10 km/h. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.

În judeţul Olt este restricţionată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN64 Găneasa – Râmnicu Vâlcea, între kilometrii 34+000 și 40+915 metri, din cauza unor degradări apărute la podul de la kilometrul 35+900 de metri, situat peste Valea Negrișoara (comuna Găneasa). Traficul greu se desfăşoară deviat, pe următoarea rută ocolitoare: DN65 Găneasa –Salcia, DJ677 Salcia –Pleșoiu (DN64).
Pe DN13C, pe sectorul Vânători (judeţul Mureş) – Cristuru Secuiesc (judeţul Harghita), este restricţionată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 10 tone, din cauza unui podeţ avariat de o viitură.
Tot din cauza unui pod avariat de o viitură, în judeţul Suceava, traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricţionat pe DN17A, pe tronsonul Vatra Moldoviţei – Ciumârna (între kilometrii 23 şi 27).
Restricţii pentru traficul greu există şi în judeţul Vrancea, pe drumurile naţionale secundare DN2M (Andreiaşu de Jos – 7,5 tone) şi DN2N (Chiojnedeni – Vintileasca – 12 tone, respectiv 3,5 tone la Jitia), din cauza alunecărilor de teren.
Precizăm că, au fost închise câteva tronsoane ale unor drumuri naţionale (care se încadrează la nivelul IV de viabilitate sau conform regulamentelor de funcţionare) pentru perioada de iarnă. Acestea sunt:

-DN7C -Transfăgărăşan, pe tronsonul Piscu Negru (km 104, judeţul Argeş) – Bâlea-Cascadă (km 130+800, judeţul Sibiu) – până în data de 30 iunie 2017, cu posibilitate de modificare, în funcţie de starea zăpezii şi condiţiile meteo;
-DN67C -Transalpina, pe tronsonul Rânca (km 34+800, judeţul Gorj) – Şugag (km 79+200, judeţul Alba) – până în data de 31 martie 2017, cu posibilitate de prelungire, în funcţie de starea zăpezii şi condiţiile meteo;
-DN17D , în Munţii Rodnei (Pasul Rotunda), pe tronsonul nemodernizat, între Valea Mare, Şanţ (km 86+100, judeţul Bistriţa-Năsăud) şi Cârlibaba (km103+632, judeţul Suceava), până în data de 31 martie 2017;
-DN1R, în Munţii Apuseni (Pasul Ursoaia), între Poiana Horea (km 58+550, judeţul Cluj) şi Mătişeşti (km 62, judeţul Alba), până în data de 31 martie 2017.

Administraţia Naţională de Meteorlogie a emis, marţi, atenţionări cod galben de vânt şi pentru judeţele Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa, intensificările vântului urmând să atingă şi să depăşească la rafală 90 de kilometri pe oră.

Atenţionarea cod galben de vânt pentru judeţele Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa este în vigoare până la ora 13.00.

Astfel, la altitudini de peste 1500 de metri intensificările vântului vor atinge şi depăşi la rafală 90 de kilometri pe oră.

Şi judeţele Neamţ şi Suceava se află sub atenţionare cod galben de vânt până la ora 13.00, în timp ce judeţele Vrancea, Iaşi, Botoşani, Galaţi şi Vaslui se află sub atenţionare cod galben de ceaţă până la ora 9.00.

COD GALBEN de ceaţă pentru cinci judeţe

Atenţionarea cod galben de ceaţă pentru judeţele Vrancea, Iaşi, Botoşani, Galaţi şi Vaslui este în vigoare până la ora 9.00. În aceste zone, vizibilitatea scade local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. De asemenea, pe alocuri se formează polei.

În zona de munte a judeţelor Neamţ şi Suceava, la altitudini de peste 1700 de metri, vântul se va intensifica, iar rafalele vor atinge şi depăşi 90 kilometri pe oră.

În zona joasă a judeţului Bistriţa-Năsăud se formează polei.

Vizibilitate sub 50 de metri pe DN2 Râmnicu Sărat –Adjud şi pe DN23B Râmnicu Sărat – Ciorăşti

Traficul rutier se desfăşoară, marţi dimineaţă, în condiţii de ceaţă pe unele drumuri din ţară, vizibilitatea scăzând sub 50 de metri pe DN2 Râmnicu Sărat –Adjud şi pe DN23B Râmnicu Sărat – Ciorăşti

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, se semnalează ceaţă în judeţul Vrancea, pe DN2 Râmnicu Sărat –Adjud şi pe DN23B Râmnicu Sărat – Ciorăşti.

Pe anumite porţiuni vizibilitatea este sub 50 de metri.

Şoferii sunt sfătuiţi să conducă prudent, să adapteze viteza de deplasare condiţiilor concrete de drum, să evite depăşirile şi să folosească luminile de întâlnire şi pe cele de ceaţă.