COD GALBEN de FURTUNI. Pericol de viituri, grindină şi vijelii UPDATE

INMH.RO. ATENTIONARE COD GALBEN de FURTUNI. Joi, 15 mai, de la ora 02.00 până la ora 18.00, peste jumătate de ţară este vizată de fenomene meteo extreme. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionare de cod galben de furtuni pentru mai multe judeţe, inclusiv pentru Bucureşti.

14 mai 2014, 09:08

COD GALBEN, pentru joi, 15 mai, ora 02.00 – ora 18.00: În intervalul menţionat instabilitatea atmosferică va continua să se manifeste în cea mai mare parte a ţării prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat căderi de grindină. În Banat, Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei, precum şi în vestul şi sudul Transilvaniei cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

Institutul Naţional de Hidrologie a emis o serie de avertizări de inundaţii pentru mai multe bazine hidrografice din ţară.

Sunt aşteptate depăşiri ale cotelor de atenţie în bazinele hidrografice Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Drincea, Desnăţui, Jiu, afluenţi ai Oltului mijlociu şi inferior, unii afluenţi ai Mureşului inferior, Călmăţui, Vedea, Argeş, Ialomiţa, Buzău, Rm. Sărat, Putna.

Citeşte şi Apele Române: 1.000 de oameni, pregătiţi să intervină în judeţele vizate de atenţionările de vreme rea

PROGNOZA METEO: Vremea rămâne instabilă şi răcoroasă în mare parte din ţară