COD PORTOCALIU de POLEI pentru mai multe judeţe. Sunt DRUMURI ÎNCHISE, curse aeriene anulate din cauza ploii îngheţate

PROGNOZA METEO. Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări cod portocaliu ce presupune depuneri semnificative de polei în mai multe județe din Muntenia, Dobrogea şi Transilvania. De asemenea, meteorologii au emis avertizari cod galben de vreme severă imediată. Vântul va sufla cu putere, depăşind la rafală 55...60 km/h.

18 mart. 2018, 12:39
COD PORTOCALIU de POLEI pentru mai multe judeţe. Sunt DRUMURI ÎNCHISE, curse aeriene anulate din cauza ploii îngheţate

COD PORTOCALIU, valabil de la ora 17:30 până la ora 20:30

Județul Constanta: Constanța, Năvodari, Ovidiu, Eforie, Cumpăna, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Limanu, Albești, Mihai Viteazu, Pecineaga, Istria, Săcele, Costinești, Mangalia;
Județul Tulcea: Valea Nucarilor, Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Nufăru, Beștepe, Maliuc;
Județul Tulcea: zona de litoral;

Se vor semnala depuneri semnificative de polei mai ales pe conductori, arbori si obiecte din apropierea solului
Fenomene asociate : precipitatii mixte

Circulaţia rutieră a fost închisă, duminică, pe Autostrada A2, între Fundulea şi Drajna, din cauza fenomenului de ploaie îngheţată. Duminică după-amiază, fenomenul „freezing rain” se înregistrează şi în Capitală, precum şi în mai multe judeţe.

O avertizare cod galben de ploi abundente şi ninsori, vânt şi temperaturi scăzute a intrat în vigoare duminică dimineaţă, de la ora 8.00, urmând să fie afectate 24 de judeţe şi Capitala. Meteorologii spun că vremea se va răci accentuat în toată ţara, devenind deosebit de rece pentru această perioadă, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10-15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă. Tot duminică dimineaţă, de la ora 6.00, intră în vigoare şi o avertizare cod galben de inundaţii emisă de către hidrologi, vizând râurile din 24 de judeţe.

De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică pentru intervalul 19 martie, ora 06 – 20 martie, ora 21. Vor fi precipitații, mai ales sub formă lapoviță și ninsoare, în extindere treptată dinspre sud-vest. În jumătatea de sud a țării și la munte acestea vor fi în general moderate cantitativ.

Se va semnala polei sau ghețus, în special în sudul teritoriului, iar vântul va avea unele intensificări. Vremea se va menține deosebit de rece, mai ales în regiunile extracarpatice.