Cod roşu de caniculă în Polonia şi Ungaria. Temperaturi extrem de ridicate în Italia, Germania şi Franţa

Vestul şi centrul Europei se topesc sub un val de căldură. În Polonia şi Ungaria a fost decretat cod roşu de caniculă, în timp ce temperaturi extrem de ridicate au fost înregistrate în Italia, Germania şi Franţa.

06 iul. 2015, 11:26
Cod roşu de caniculă în Polonia şi Ungaria. Temperaturi extrem de ridicate în Italia, Germania şi Franţa

Temperaturile au sărit bine de 30 de grade în mai toate regiunile din Ungaria, aşa că oamenii au profitat şi au ieşit la scăldat.

Din cauza temperaturilor ridicate, care ameninţă să crească în următoarele zile, în Budapesta trecătorilor le-au fost împărţite pungi cu apă, potrivit România TV.

Cod roşu de caniculă este decretat şi în Polonia, acolo unde mercurul din termometre a urcat şi până la 36 de grade în weekend. Şi în ţara vecină, în Cehia, locuitorii se luptă cu 38 de grade Celsius.

În Franţa, şoferii prinşi în trafic au avut de înfruntat temperaturi de peste 40 de grade. 16 departamente rămân încă sub cod portocaliu de caniculă, în timp ce francezii exasperaţi de arşiţă aşteaptă cu interes ziua de miercuri, când va trece valul de căldură.

Şi în Germania oamenii au avut parte de 40 de grade Celsius, în timp ce spaniolii fac în continuare faţă unor temperaturi mult mai mari.