COD ROŞU DE NINSORI ŞI VISCOL. Vezi judeţele în care se anunţă VREME EXTREMĂ

Meteorologii anunţă COD ROŞU DE VISCOL pentru duminică, în intervalul orar 15.00 - 21.00. Anunţul a fost făcut de Ion Sandu, directorul ANM. Zonele vizate sunt judeţul Buzău, nordul judeţului Brăila şi sudul judeţului Vrancea.

26 ian. 2014, 10:45

COD ROŞU. În zonele vizate de avertizarea COD ROŞU, vântul va sufla cu o putere foarte mare în intervalul orar 15.00 – 21.00, a declarat Ion Sandu, în timpul comandamentului de urgenţă de la Guvern. În plus, cantităţile de zăpadă căzute vor depăşi cotele de alertă.

Fenomenele prognozate sunt ninsoare abundentă, puternic viscolită şi troienită, vizibilitate redusă spre zero. Viteza vântului la rafală va depăşi 70…80 km/h.

La ora 13, în zona avertizată stratul de zăpadă deja depus măsura în medie 40 cm, iar viscolul puternic durează de peste 36 de ore.

HARTA STRATULUI DE ZĂPADĂ în România: Strat de peste un metru la munte

„În 2012 nu au fost intrunite condiţiile pentru cod roşu, dar au fost trei viscole mai puternice decât ce este acum şi ce urmează. Miercuri va mai fi un viscol de 24 de ore, de miercuri dimineaţă până joi, dar mult mai scurt”, a explicat Ion Sandu.

COD PORTOCALIU, până luni, 27 ianuarie, ora 09:00

În intervalul menţionat, viscolul puternic va continua în estul Munteniei, în sudul Moldovei şi în Dobrogea. În aceste zone viteza vântului la rafală va depăşi temporar 70 km/h, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea se va menţine foarte redusă.

COD GALBEN, până luni, 27 ianuarie, ora 09:00

În vestul Munteniei şi centrul Moldovei va continua să ningă, vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h, iar ninsoarea va fi temporar viscolită.

Ponta cere şoferilor să nu plece pe drumurile afectate de zăpadă: „Mai sunt 24 ore dificile”

Vezi situaţia drumurilor din România

 

HARTA INDICELUI DE RĂCIRE a ANM