COD ROŞU: FURTUNĂ de ZĂPADĂ cu putere de URAGAN şi POTOP pe continentul EUROPEAN GALERIE FOTO VIDEO

Nordul Europei în stare de alertă din cauza unei furtuni de zăpadă, de intensitatea unui uragan. În Germania şi Polonia a fost emis cod roşu.

RomaniaTV.net
05 dec. 2013, 12:27

Furtuna Xaver a început deja să devasteze Regatul Unit cu rafale de vânt de peste 160 de kilometri pe oră. În orele următoare, Germania, Polonia, Danemarca şi Suedia vor fi lovite de ploi torenţiale, ninsori şi rafale de vânt puternice.

Furtuna Xaver face ravagii deja în Marea Britanie, unde peste 20 de mii de case au rămas fără curent electric. Autorităţile au anunţat în orele următoare ploi torenţiale care vor cauza inundaţii majore.

Germania şi Polonia vor fi cele mai afectate, meteorologii au emis deja cod roşu. De aceea, autorităţile germane i-au sfătuit pe localnici să-şi securizeze locuinţele, iar conducerea aeroportului din Hamburg i-a avertizat pe călători de posibile anulări ale zborurilor sau întârzieri.

În Suedia şi Danemarca autorităţile au anulat mai multe trenuri pentru a preveni viitoarele incidente apărute pe calea ferată. De asemenea, traficul maritim în Marea Nordului şi Marea Baltică a fost dat şi acesta peste cap.