Cod ROŞU şi PORTOCALIU de ninsori şi viscol în mai multe ţări din Europa. MAE a emis atenţionări de călători

Mai multe zone din centrul Europei s-au aflat miercuri sub avertizare cod roşu şi portocaliu de ninsori şi viscol. Este vorba despre Austria şi Germania. În Bulgaria şi Ungaria a fost emis cod galben de ploie îngheţată. În acest context, MAE a emis o atenţionare de călătorie pentru cetăţenii români care urmează să tranziteze Ungaria.

RomaniaTV.net
09 ian. 2019, 16:35

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Ungaria că Institutul de Meteorologie local a emis coduri de vreme nefavorabilă, astfel:

– Miercuri, 9 ianuarie 2019, cod galben (gr.1) de ploaie înghețată, pentru județele din S-V Ungariei (Baranya, Bacs-Kiskun, Csongrad, Somogy, Tolna si Zala);

– Joi, 10 ianuarie 2019, cod galben (gr.1) precipitații slabe, sub formă de ninsoare, pentru județele din N-E Ungariei (Borsod-Abauj-Zemplen, Hajdu-Bihar, Heves, Szabolcs-Szatmar-Bereg).

Nu sunt drumuri publice închise din cauza condițiilor meteo.

Reamintim că, până la data de 31 martie 2019, este obligatorie echiparea de iarnă a autovehiculelor pe drumurile semnalizate în acest sens, indiferent de condițiile meteo.