COD RUTIER 2018. Ce sancţiuni rişti dacă mergi cu viteză foarte mică pe drumurile publice

Publicat: Sâmbătă, 24 Februarie 2018 10:36 // Actualizat: Marţi, 27 Februarie 2018 12:56 // Sursa: romaniatv.net

Contrar credinței populare, nu toți șoferii circulă cu viteză pe străzile din România. Totuși, mulți se întreabă dacă este permis ca unii dintre conducători auto să circule cu 20 de km/h într-o localitate unde limita este de 50 de km/h?

Dacă un conducător auto circulă cu 20 de km/h într-o localitate unde limita este de 50 de km/h și în preajmă nu există niciun indicator cu o limită minimă de viteză, acesta nu încalcă nicio lege. Doar pe cea a bunului simț, căci e posibil să-i încurce pe ceilalți participanți la trafic.

COD RUTIER 2018, alte schimbări: ce trebuie să ştie toţi şoferii testaţi pentru alcoolemie

Legea te pedepsește dacă drumul are mai multe benzi pe sens

Totuși, există țări unde legea îi pedepsește pe cei care circulă prea încet pe prima bandă și nu le permite celorlalți să-i depășească. În Statele Unite ale Americii a fost adoptată o lege prin care vor fi amendați care merg prea încet pe banda de depășire a unui drum național sau autostradă. Din păcate, această lege nu se aplică și în România, decât pe autostrăzi, acolo unde există o limită minimă de viteză.

Conform codului rutier din țara noastră, conducerea unui autovehicul în mod nejustificat cu o viteză de cel puţin 10 km/h sub limita minimă obligatorie stabilită pe tronsonul de drum respectiv se pedepseşte cu 2 sau 3 puncte de amendă. Pe autostradă, şoferii nu pot circula, nejustificat, cu o viteză mai mică de 50 km/h.

Sursa: auto-bild.ro

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Cod Rutier cod rutier 2018 viteză mică
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 feb 20:48
Răspunde | Votează email 0 email
RUSU
Oferta extra: castiguri online. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre: viorell_64@yahoo.com
1
EUR
4.6605
RON
13 Dec
noapte -4 °
zi 4 °
Ultimele joburi adaugate
24 H