COD RUTIER 2018: LOVITURĂ dură pentru TOŢI şoferii români: Metoda simplă prin care vor putea fi SANCŢIONAŢI

COD RUTIER 2018: De acum înainte, poliţiştii ar putea să îi amendeze printr-o metodă estrem de simplă. Un poliţist din judeţul Constanţa a propus ca şoferii care încalcă legea să poată fi sancţionaţi chiar dacă au fost surprinşi de alte camere de luat vederi faţă de cele omologate ale oamenilor legii. 

RomaniaTV.net
13 iul. 2018, 13:58
COD RUTIER 2018: LOVITURĂ dură pentru TOŢI şoferii români: Metoda simplă prin care vor putea fi SANCŢIONAŢI

COD RUTIER 2018: „Este de notorietate că cele mai multe contravenţii sunt făcute de conducătorii auto, iar eu ca poliţist nu pot lua măsuri, în baza legislaţiei actuale, dacă nu există înregistrări cu un aparat omogolat al Poliţiei Române. Din câte ştiu, în alte ţări, precum Marea Britanie, există un site al poliţiei unde conducătorii auto încarcă astfel de filmări şi în peste 90% din cazuri se aplică sancţiuni”, a declarat, pentru cugetliber.ro, agent şef adjunct Dan Georgescu, membru al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România. 

Ideea acestuia a fost preluată acum de mai mulţi parlamentari, care intenţionează să propună un proiect de lege în acest sens.

Articolul 109 din Codul Rutier prevede că aplicarea sancţiunilor şi constatarea acestora se fac doar de către poliţistul rutier, prin mijloace tehnice omologate. Aşa se face că mulţi dintre conducătorii auto care au încălcat legislaţia rutieră reuşesc să scape foarte uşor, prevalându-se de textul acestui articol.

„La art. 109, se introduce alineatul 2, ind.1: Constatarea contravențiilor, cu excepția celor care sancționează depășirea vitezei legale, se poate face și cu ajutorul mijloacelor tehnice ale participanților la trafic, chiar dacă nu sunt certificate și omologate, dacă cu ajutorul acestora se pot determina cu precizie locul, data și ora comiterii contravenției, precum și vizionarea cu claritate a plăcuțelor cu nr. de înmatriculare, marca, modelul și culoarea vehiculului care face obiectul contravenției”, mai afirmă Dan Georgescu despre cum ar arăta completarea articolului din Codul Rutier.