COD RUTIER. Şoferii prinşi băuţi la volan ar putea rămâne fără maşini

COD RUTIER. Tot şoferul român obişnuieşte să mai urce la volan după ce a consumat o bere sau chiar mai multe. Pentru unii sunt situaţii ocazionale, pentru alţii o obişnuinţă, iar condusul în stare de ebrietate duce anual la zeci de accidente rutiere. Parlamentarii vor să iniţieze o lege pentru modificarea Codului Rutier care să îi sancţioneze aspru pe şoferii care urcă băuţi la volan.

RomaniaTV.net
06 dec. 2016, 06:59

COD RUTIER. Amenzile sau chiar suspendarea permisului de conducere nu îi sperie foarte tare pe şoferii care au obiceiul să conducă sub influenţa băuturilor alcoolice. Un grup de parlamentari s-a gândit, astfel, că în asemenea situaţii se impun pedepse mult mai dure, care să meargă chiar până la confiscarea maşinilor celor prinşi că încalcă legea, scrie Libertatea.

Citeşte şi: Codul Rutier s-ar putea schimba, pentru a modifica limita de viteză în localităţi. Vezi noile limite de viteză

„În momentul în care un cetăţean primeşte dreptul de a conduce autovehicule, adică permisul de conducere, acesta va da o declaraţie pe propria răspundere, în care va spune clar că, dacă va fi prins băut la volan, este de acord să i se confişte mașina. Sunt prea mulţi teribilişti pe şosele, pe care nu-i deranjează o amendă sau faptul că rămân o perioadă fără permis. Îl iau înapoi, fac aceleaşi tâmpenii. Trebuie o măsură mai dură. Dacă îi laşi fără maşină vor resimţi consencinţele”, au declarat surse parlamentare pentru publicaţia citată.

Citeşte şi CODUL RUTIER s-ar putea schimba: Cum se şterg punctele-amendă şi ce riscă şoferii agresivi în trafic