COD RUTIER: Veşti bune pentru tinerii care vor PERMIS DE CONDUCERE

COD Rutier: Dacă proiectul de lege pe care îl va depune săptămâna aceasta deputatul popularilor Petru Movilă va fi şi pe placul colegilor săi din Parlament, tinerii vor putea deveni şoferi înainte de a împlini 18 ani.

RomaniaTV.net
25 mai 2015, 09:52
COD RUTIER: Veşti bune pentru tinerii care vor PERMIS DE CONDUCERE

Orice persoană aptă din punct de vedere medical şi care a împlinit 16 ani îşi va putea lua permisul de conducere dacă trece examenul de dobândire a acestuia. Doritorii de permis vor fi supuşi unei testări psihologice mai ample, în aşa fel încât să facă dovada că nu au probleme din acest punct de vedere.

COD RUTIER: Ai rămas fără permis? Cum îl poţi recupera rapid

Odată trecut examenul, viitorii şoferi vor putea conduce doar maşini de până la 1000 cmc, iar timp de un an nu vor putea urca singuri la volan, ci doar cu un însoţitor care, la rându-i, trebuie să aibă o exeperienţă de minimum cinci ani în ale şofatului. „Cred că un tânăr la 16 ani este destul de matur pentru a putea conduce o maşină de capacitate cilindrică mică, adică de până la 1000 de cmc. În multe ţări din Europa şi în SUA adolescenţii au acest drept. Nu vor conduce însă singuri timp de un an, ci doar cu însoţitor cu experienţă care îl va ajuta să dobândească abilităţile necesare unui bun conducător auto”, a declarat deputatul PMP .

COD RUTIER: Ai permisul suspendat şi nu ai dat testarea? Care sunt riscurile

PERMIS AUTO: De ce se cade pe capete la examenul auto