Codrin Ştefănescu explică sancţiunile dictate împotriva Gabrielei Firea

Primarul general Gabriela Firea a anunţat, luni, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, că a demisionat şi din funcţia de vicepreşedinte al PSD, după ce dimineaţă anunţase că a renunţat la funcţia de preşedinte interimar al PSD Bucureşti ca o formă de protest faţă de ”blocarea” alegerilor la această organizaţie în ultimii doi ani.

19 nov. 2018, 18:37
Codrin Ştefănescu explică sancţiunile dictate împotriva Gabrielei Firea

Codrin Ștefănescu spunea, înainte de CEX-ul PSD de luni, că va cere excluderea din partid a Gabrielei Firea. Însă, în urma ședinței, adversarii primarului general au obținut doar debarcarea de pe funcțiile deținute de actualul edil în PSD.

Într-o intervenție telefonică avută la România TV, Codrin Ștefănescu a explicat de ce Gabriela Firea a rămas membră a PSD, fără a se mai cere excluderea sa din partid.

„Nu am dat-o, pur și simplu. Avea o strategie, în sensul ăsta. Faptele sunt foarte grave. Partidul a făcut-o senatoare, primar al Bucureștiului, vicepreședinte național, președinte al PSD București, președinte al PSD Ilfov, mai aveam puțin să îi dăm cheile de la casă. Ne ataca permanent. Noi suntem toți niște cantități nesemnificative, iar principalul om din România e doamna Firea. Ea se vrea dată afară și are un proiect personal. I-am dat șansa să își revină.”, a explicat Ștefănescu strategia la care a recurs Liviu Dragnea.