Codrin Ştefănescu: Pe 15 octombrie vom şti dacă avem candidat comun PSD+ALDE sau nu

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a anunţat miercuri seara că liderii PSD şi ALDE vor anunţa pe 15 octombrie dacă vor avea candidaţi separaţi la alegerile prezidenţiale sau dacă cele două partide vor avea un candidat comun ”care va lua totul din primul tur”.

08 aug. 2018, 19:15
Codrin Ştefănescu: Pe 15 octombrie vom şti dacă avem candidat comun PSD+ALDE sau nu

”Vor fi două variante pe care mergem şi vom face un raport pe data de 15 octombrie. Varianta PSD candidat, ALDE candidat şi varianta PSD+ALDE – candidat la comun.

În momentul de faţă facem analize foarte serioase la nivelul fiecărei organizaţii fiecărei localităţi, fiecărui oraş. Noi pe 15 octombrie vom avea un rezultat final dacă varianta candidaţi separaţi e mai bună şi în finală unul dintre candidaţi dă voturile celuilalt sau candidat comun, care va lua totul din primul tur”, a declarat la România TV secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu.

Citeşte şi: Tăriceanu, despre candidatura la prezidenţiale: Este pasul următor după funcţia de prim-ministru

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi seară, la Antena 3, că nu îl sperie o candidatură la alegerile prezidenţiale, dar nici nu este în prezent „mânat de o ambiţie nemăsurată” de a candida. El a afirmat că pasul următor după funcţia de prim-ministru ar fi cea de preşedinte, iar acest lucru îl preocupă, povestind că, uneori, se întreabă cum ar trebui să arate mandatul de preşedinte şi ce ar face el în această funcţie, deoarece în prezent este o diferenţă între ceea ce spune Constituţia despre rolul preşedintelui şi ceea ce se întâmplă în realitate.

Tăriceanu a afirmat că nu îl sperie candidatura la Preşedinţie, dar nici nu se află într-un moment în care să fie “mânat de o ambiţie nemăsurată”. El susţine că pasul următor după funcţia de prim-ministru este cea de preşedinte, iar acesta nu este un lucru care să nu îl preocupe.