Codrin Ştefănescu: Preşedintele e obligat de lege să o revoce pe Kovesi. Refuzul nu e motiv de suspendare

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat vineri, pentru RFI, că preşedintele Klaus Iohannis este obligat de lege să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi de la şefia DNA, dar refuzul său nu este totuşi motiv de suspendare.

23 feb. 2018, 15:13
Codrin Ştefănescu: Preşedintele e obligat de lege să o revoce pe Kovesi. Refuzul nu e motiv de suspendare

„Vor fi comentarii foarte acide, probabil, în spaţiul public şi o să fie o nemulţumire generală şi vor fi reacţii politice, dar ăsta nu este un motiv pentru suspendare, din punctul meu de vedere, dar vă spun, aşa ceva noi n-am discutat în partid”, a declarat Codriin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD, pentru RFI.

„Noi la anul vom avea un candidat, care-l va bate în alegeri pe Iohannis, care în momentul de faţă se poziţionează în mod total şi pe faţă cu statul paralel, demonstrând încă o dată că este ţinut în frâu”, afirmă el.

Codrin Ştefănescu susţine că „preşedintele este obligat de lege să o revoce pe Kovesi, pentru că în caz contrar se va declanşa un conflict juridic de natură constituţională, iar CCR va constata că şefa DNA este revocată”.

Citeşte şi: Prima reacţie a Laurei Codruţa Kovesi după ce ministrul Justiţiei a cerut REVOCAREA ei din funcţia de şef al DNA