Codrin Ştefănescu, PSD: Andrei Pleşu continuă să lucreze ‘la negru’ pentru laboratoarele de la Cotroceni

Andrei Pleşu continuă să lucreze 'la negru' pentru laboratoarele de la Cotroceni, a afirmat marţi secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, transmite Agerpres.

23 sept. 2014, 17:32
Codrin Ştefănescu, PSD: Andrei Pleşu continuă să lucreze ‘la negru’ pentru laboratoarele de la Cotroceni

Ştefănescu s-a declarat solidar cu maestrul Radu Beligan în faţa ‘atacului mizerabil’ al lui Pleşu.

‘Mă alătur grupului de actori ai Teatrului Naţional Bucureşti în demersul acestora de a fi solidari cu maestrul Radu Beligan, în faţa atacului mizerabil pe care domnul Pleşu l-a lansat la adresa marelui nostru actor. Mă bucură faptul că membri marcanţi ai societăţii civile au luat poziţie în faţa unui gest atât de josnic precum cel al lui Andrei Pleşu. În acelaşi timp, mă întristează să văd cum un om care mânuieşte atât de bine cuvintele nu înţelege un lucru fundamental pentru o societate democratică, precum libertatea de opinie şi expresie, punând la zid pe cineva doar pentru simplul fapt că şi-a mărturisit public opţiunea politică’, a afirmat Ştefănescu într-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, din păcate, ‘Andrei Pleşu şi-a pus întregul talent oratoric şi întreaga pricepere în slujba unui personaj care s-a dovedit a fi atât de nociv României, manipulând şi falsificând cu abilitate realitatea’.

‘Chiar dacă astăzi, pe hârtie, nu mai este angajat al Administraţiei Prezidenţiale, Andrei Pleşu continuă să lucreze ‘la negru’ pentru laboratoarele de la Cotroceni. Din păcate, parcursul jalnic de la un om de cultură respectabil la un banal politruc îl va face pe domnul Andrei Pleşu să nu fie ţinut minte ca un mare filosof român, ci mai degrabă doar ca unul din rapsozii de tristă amintire ai regimului Băsescu’, a mai spus Codrin Ştefănescu.

În timpul lansării candidatului PSD la alegerile prezidenţiale, desfăşurată sâmbătă pe Arena Naţională, maestrul Radu Beligan a transmis un mesaj de susţinere pentru Victor Ponta.

Ulterior, scriitorul Andrei Pleşu a publicat în cotidianul ‘Adevărul’ o scrisoare deschisă adresată lui Radu Beligan în care îşi exprimă dezamăgirea faţă de gestul marelui actor.

‘Evident aveţi dreptul să susţineţi şi să alegeţi pe cine vreţi. Dacă se poate, cu argumente mai rezonabile. (…) Pe de altă parte, dvs. nu vă exercitaţi, pur şi simplu, dreptul la opinie, ci vă investiţi imaginea într-o jalnică operaţiune de propagandă, într-un exerciţiu manipulatoriu de un gust îndoielnic. (…) Pot doar să fiu trist, infinit de trist, că înţelegeţi să ieşiţi din scenă cu o replică atât de trivială, atât de mărunt devotată conjuncturilor. Calibrul dvs. merita un amurg mai nobil’, îşi încheia Andrei Pleşu scrisoarea deschisă adresată lui Radu Beligan.