Codruţ Olaru, ales vicepreşedinte CSM. Prima declaraţie UPDATE

Codruţ Olaru a fost ales vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), primind votul favorabil a 10 dintre membrii Consiliului, nouă votând "împotrivă". Mandatul noii conduceri a CSM este de un an.

RomaniaTV.net
05 ian. 2018, 12:03
Codruţ Olaru, ales vicepreşedinte CSM. Prima declaraţie UPDATE

UPDATE Noul vicepreşedinte al CSM, Codruţ Olaru, a declarat vineri, adresându-se procurorilor şi judecătorilor, că va milita în mod „categoric” pentru drepturile legale ale magistraţilor.

„Am avut şansa şi deopotrivă onoarea să fiu ales într-o astfel de demnitate publică, demnitate care în mod categoric implică o responsabilitate enormă, un dinamism total, o deschidere maximă către comunicare. Sunt adeptul a unei comunicări reale cu mass-media, inclusiv atunci când activitatea CSM poate comporta eventuale critici, discuţii mai mult sau mai puţin benefice pentru sistem. Vreau ca toţi magistraţii din sistem, procurori şi judecători, să cunoască faptul că atât eu, cât şi preşedintele ales vom fi militanţi foarte categorici pentru drepturile noastre legale, pentru statutul nostru, pentru consolidarea statutului nostru de procuror şi judecător”, a spus Codruţ Olaru într-o scurtă declaraţie de presă.

 

Codruţ Olaru a fost ales vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), primind votul favorabil a 10 dintre membrii Consiliului, nouă votând „împotrivă”.

„Vă asigur că voi milita constant pentru apărarea independenţei sistemului judiciar. Nu putem, eu şi doamna preşedinte aleasă deja, să realizăm ceea ce ne-am propus fără sprijinul dumneavoastră. De aceea vă adresez rugămintea unei colaborări. Cred în ideea că succesul, atunci când va fi, va fi al Consiliului în integralitatea sa”, a spus procurorul Codruţ Olaru în prezentarea candidaturii sale.

Codruţ Olaru a fost, din mai 2013 până în 2016, adjunct al procurorului general al României, iar anterior, din 11 ianuarie 2007, a fost procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Potrivit decretului 752 din 2014 semnat de Traian Băsescu şi contrasemnat de Victor Ponta, la data de 1 decembrie 2014, colonelului în rezervă Olaru Vasile Codruţ i s-a acordat gradul de general de brigadă cu o stea.

În 17 mai 2017, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de rechemare în activitate a generalului de brigadă Codruţ Olaru, surse judiciare declarând la acel moment că Olaru ar dori să activeze ca procuror militar.

Preşedinte al CSM a fost aleasă vineri Simona Camelia Marcu, ea primind votul favorabil a 11 dintre membrii Consiliului, opt votând împotrivă. Mandatul ei va fi de un an.

Citeşte şi: Simona Camelia Marcu, aleasă preşedinte CSM