Coduri de VREME REA prelungite: Un nou val de GER şi NINSOARE peste sudul României

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat codurile portocaliu şi galben, fiind aşteptate temperaturi extrem de scăzute şi ninsori în mai mult de jumătate de ţară.

27 feb. 2018, 07:56

Citeşte şi PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI: Când se încălzeşte vremea

COD GALBEN

În intervalul 25 februarie, ora 03 – 1 martie, ora 10 este aşteptat un val de frig.

Valul de frig va cuprinde treptat toată țara și va fi în intensificare, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă din an.

Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și va fi ger dimineața și noaptea, la început cu precădere în jumătatea de nord, apoi și în restul teritoriului, iar intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de rece.

Citeşte şi DRUMURI ÎNCHISE: A2, A4 şi mai multe drumuri naţionale sunt blocate. UPDATE INFOTRAFIC

COD PORTOCALIU

În intervalul 26 februarie, ora 03 – 01 martie, ora 10, se vor înregistra temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât şi ziua.

În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.

Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig.

Citeşte şi SCOLI INCHISE marţi şi miercuri: Judeţele unde nu se fac cursuri, anunţate de Ministerul Educaţiei UPDATE: Ce se întâmplă la Bucureşti