Coincidenţe macabre: Numărul 17 se repetă şi la tragedia din Mali, şi la cea din Ucraina

Coincidenţe macabre apar în cazul tragediilor aeriene care se ţin în lanţ în ultima vreme. Toate par să fie urmărite de un număr care aduce un ghinion uriaş: 17. Numele zborului companiei algeriene avea "17" în componenţă, la fel ca şi cursa malaeziană care a sfârşit tragic în estul Ucrainei, pe 17.07. Şi nu sunt singurele coincidenţe de acest fel.

25 iul. 2014, 07:07
Coincidenţe macabre: Numărul 17 se repetă şi la tragedia din Mali, şi la cea din Ucraina

Numărul 17 pare să poarte un ghinion teribil când vine vorba de călătorii cu avionul. Toată lumea a fost şocată când a aflat de coincidenţele legate de prăbuşirea avionului malaezian în Ucraina. Acum, şi avionul algerian care s-a prăbuşit în Mali pare să fie urmărit de acelaşi număr.

Cursa algeriană denumită AH50 17 decolase din Burkina Faso la ora 1 şi 17 şi trebuia să aterizeze la 5 şi 10 dimineaţa, ora locală. În plus, aeronava s-a prăbuşit pe 24.07, iar dacă cele două numere se scad unul din celălalt rezultă cifra 17.

Prăbuşirea acestui avion s-ar lega astfel şi de tragedia din Ucraina, care a avut loc pe 17 iulie. Aeronava malaeziană se numea MH 17 şi a zburat pentru prima oară în urmă cu exact 17 ani, în data de 17 iulie 1997. Pentru ca această coincidenţă să fie şi mai înspăimântătoare, cursa pe care o efectua avionul între Amsterdam şi Kuala Lumpur s-a sfârşit tragic în jurul orei 17. În plus, racheta BUK cu care a fost doborât avionul este cunoscută în Occident drept SA 17.

Compania Malaysia Airlines a pierdut două avioane în doar câteva luni. În martie, o altă aeronavă cu 239 de persoane la bord a dispărut deasupra Oceanului Indian, iar căutările nu au dus nicăieri. Nicio rămăşiţă a avionului nu a fost găsită. Adepţii teoriilor conspriraţioniste au făcut şi o altă legătură între cele două avioane ale companiei malaeziene: a doua catastrofă a avut loc pe 17 iulie. Suma cifrelor din ziua tragediei este opt, ziua în care a dispărut prima aeronavă.