COLECTIV. Starea răniţilor internaţi la spitalul militar din Bruxelles

Toţii pacienţii internaţi în spitalul din Bruxelles au fost mutaţi de la terapie intensivă în saloane, iar unii dintre ei au fost deja externaţi. Medicii spun că starea lor de sănătate s-a îmbunătăţit considerabil.

21 ian. 2016, 14:32
COLECTIV. Starea răniţilor internaţi la spitalul militar din Bruxelles

Răniţii rămaşi în Belgia au fost vizitaţi joi de ministrul Apărării, Mihnea Motoc

„Cea mai bună veste în legătură cu starea răniţilor de la Bruxelles este că acum două zile a fost externat şi ultimul pacient din terapie intensivă. Semnele sunt încurajatoare. El a avut o perioadă critică foarte, foarte lungă, dar putem spune că nu mai este în pericol mare şi în stare critică. S-a alăturat celorlalţi pacienţi de la terapie medie.

O parte dintre ei sunt în continuare internaţi, o parte au fost externaţi. Există un oarecare optimism, dar de multe ori le e teamă de ce va urma. Unii dintre ei trec prin momente mai puţin bune, când realizează că sunt cu arsuri serioase”, spune Ramona Strugariu, jurnalist român în Franţa.

Potrivit unui comunicat al MApN remis AGERPRES, ministrul Mihnea Motoc i-a asigurat pe românii aflați la tratament în Belgia de sprijinul Guvernului pe toată perioada internării în instituția medicală a armatei belgiene, inclusiv al reprezentanților militari ai României la Bruxelles, în rezolvarea eventualelor probleme cu care s-ar putea confrunta.

Ministrul Motoc s-a întâlnit cu medicii și conducerea spitalului, care i-au prezentat o informare cu privire la evoluția stării de sănătate și stadiul procesului de recuperare a pacienților.

„Cu această ocazie, ministrul român a conferit Spitalului Militar ‘Regina Astrid’, precum și unor cadre medicale Emblema de Onoare a Armatei României, cu însemn de pace, în semn de apreciere a modului în care au fost tratați pacienții români, supraviețuitori ai tragediei din 30 octombrie 2015”, menționează MApN.

CITEŞTE ŞI COLECTIV. Mumu se întoarce joi din Israel: „Ieşirea din club era blocată de trupuri care urlau după viaţă”