Anunţ de ultimă oră al ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu! Când se întorc elevii la şcoală

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, a anunțat la România TV că școlile se redeschid începând de luni, 28 ianuarie, după minivacanța de patru zile. 

RomaniaTV.net
27 ian. 2019, 10:33
Anunţ de ultimă oră al ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu! Când se întorc elevii la şcoală

Ministrul Educației a precizat că în această perioadă se încheie situația școlară, iar închiderea școlilor ar fi creat probleme.

„Mâine (n.r. luni) este zi normală de școală și toată săptămâna este normală. Pentru cei care nu știu, vă spun că este ultima săptămână din acest semestru, situațiile școlare se încheie, se încheie mediile și, ca urmare, nu putem să bulversam acest sfârșit de semestru”, a declarat Ecaterina Andronescu, la România TV.

Ministrul a susținut că în fiecare școală se face un triaj în fiecare dimineață, pentru a se limita îmbolnăvirea elevilor cu virusul gripal. Totodată, Ecaterina Andronescu a făcut un apel către părinți pentru a nu-i duce pe copii la școală dacă sunt bolnavi.

„În situația în care copiii au probleme de sănătate, părinții trebuie să îi ducă la medic. În toate școlile există un triaj foarte serios în fiecare dimineață ca să îi protejam pe cei sănătoși ca să nu creasca numărul celor care sunt răciti sau gripați . Eu îmi pun speranța că toți părintii sunt responsabili, că nu ai ceva mai important decât copilul pe care l-ai adus pe lume”, a declarat Andronescu.

 

Şcolile au fost închise vineri, 25 ianuarie. Ministerul Educației a decis ca elevii să primească o zi liberă, ca urmare a recomandărilor Ministerului Sănătății privind limitarea extinderii circulației virusului gripal în rândul preșcolarilor și elevilor.

ŞCOLI ÎNCHISE vineri. Anunţ oficial de la inspectorate