Coliziune frontală între două trenuri din Egipt: Bilanţul victimelor a crescut la 49 de morţi

Autorităţile egiptene au revizuit bilanţul la 49 de morţi, după ce două trenuri de pasageri s-au ciocnit frontal în urmă cu o zi în localitatea Alexandria, situată pe malul Mării Mediterane.

12 aug. 2017, 10:53

Peste 120 de persoane au fost rănite în urma accidentului feroviar, potrivit datelor transmise de ministerul Sănătăţii. Anterior, autorităţile egiptene au anunţat că 36 de persoane şi-au pierdut viaţa în tragedia din Alexandria.

Tragedia feroviară a avut loc vineri în jurul orei locale 14.15 (15.15 ora României) în apropierea gării din suburbia Khorshid, situată pe drumul dinspre Alexandria şi Cairo. Ciocnirea celor două trenuri de pasageri a dus la deraierea locomotivei unui tren şi a două vagoane în apropiere de Alexandria.

O sursă din rândurile forţelor de securitate a precizat că tragedia feroviară a avut loc din cauza unei erori la schimbarea căii ferate, care a permis ca cele două trenuri să circule pe aceeaşi line şi în direcţii opuse.

Procurorii egipteni au lansat o anchetă urgentă în urma ciocnirii frontale a celor două trenuri de pasageri care circulau dinspre Cairo şi spre Port Said.

Ministrul Transporturilor a suspendat mai mulţi oficiali feroviari în urma tragediei, care a avut loc cu o lună înainte de sărbătoarea musulmană Eid al-Adha.

”Trenul în care călătoream mergea foarte repede. Am ajuns pe podea. Atunci când am ieşit, am descoperit patru vagoane distruse şi foarte mulţi oameni întinşi pe pământ”, a declarat pasagerul Moumen Youssef.

În 2012, 50 de persoane, în principal copii, au murit după ce un tren a intrat într-un autobuz şcolar din Cairo.

Cea mai mare tragedie feroviară din istoria recentă a avut loc în 2002, atunci când 360 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce un tren a fost cuprins de flăcări în sudul Egiptului.