Coliziune între două trenuri în India: Cel puţin 12 morţi

Două trenuri de pasageri s-au ciocnit în nordul Indiei, coliziunea soldându-se cu cel puţin 12 morţi şi 45 de răniţi, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al căilor ferate indiene, citat de AFP.

01 oct. 2014, 05:09
Coliziune între două trenuri în India: Cel puţin 12 morţi

Trenul expres Lucknow-Barauni a deraiat şi a lovit din lateral un alt tren în statul Uttar Pradesh (nord), potrivit Agerpres.

„Conform celor mai recente informaţii de care dispunem, 12 persoane şi-au pierdut viaţa, din păcate, şi alte 45 au fost rănite„, a declarat purtătorul de cuvânt Anil Kumar Saxena.

Echipele de salvare au încercat să extragă corpurile victimelor de sub maldărul de fiare.

Madhuresh Kumar, directorul de operaţiuni al căilor ferate în estul şi centrul Indiei, a presupus că o eroare umană ar putea fi la originea acestui accident.

La prima vedere, se pare că mecanicul nu a respectat un semnal. Aceasta este cauza cea mai probabilă„, a spus el deplasându-se la locul accidentului, produs la Gorakhpur, aproximativ 240 km de capitala statului, Lucknow.

Accidentele de tren sunt frecvente în India, unde reţeaua feroviară este vastă şi de multe ori prost întreţinută, în pofida zecilor de milioane de călători pe care îi transportă zilnic.

În luna iulie, 20 de persoane au murit, majoritatea copii, în coliziunea dintre un tren de pasageri şi un autobuz şcolar în sudul Indiei.

Potrivit unui raport guvernamental din 2012, aproximativ 15.000 de persoane mor în fiecare an pe reţeaua de cai ferate din aceasta ţară.