Coloana oficială a premierului Japoniei, accident grav în Brazilia

Trei maşini din convoiul premierului nipon Shinzo Abe au fost implicate vineri după-amiază într-un accident rutier în Sao Paolo, Brazilia, unde şeful executivului japonez se află într-o vizită, a relatat postul de televiziune nipon NHK, citat de RIA Novosti.

02 aug. 2014, 07:58

Douăsprezece persoane din delegaţia care îl însoţeşte pe Shinzo Abe în această vizită, angajaţi ai Ministerului japonez de Externe, au fost rănite uşor şi le-a fost acordată asistenţa medicală necesară. Premierul Shinzo Abe nu a avut de suferit în urma acestui accident, care nu a fost de natură să-i modifice programul vizitei la Sao Paolo.

Accidentul s-a produs pe autostradă în timp ce convoiul se îndrepta spre hotel venind de la o ceremonie. Toate persoanele rănite au primit îngrijiri medicale într-un spital din Sao Paolo.

Maşina premierului Shinzo Abe nu a fost afectată. Incidentul în Brazilia intervine chiar înainte de încheierea turneului primului ministru japonez în ţări din America Latină, în cadrul căruia a vizitat Mexic, Trinidad-Tobago, Columbia, Chile şi Brazilia. În ajun, el a fost primit de preşedinta braziliană Dilma Rousseff.