COLUMBIA – GRECIA 3-0. Tragedia greacă, elenii rămân cu o singură victorie în istoria Cupei Mondiale

COLUMBIA - GRECIA 3-0. A treia zi a Campionatului Mondial de Fotbal 2014 a debutat cu întâlnirea Columbia - Grecia, de la Belo Horizonte, de la ora 19.00. Sud-americanii s-au impus cu un net 3-0, prin golurile lui Pablo Armero, Teofilo Gutierrez şi James Rodriguez.

14 iun. 2014, 12:34

COLUMBIA – GRECIA 3-0. 16 ani au trecut de la ultima prezenţă a Columbiei la ultimul Campionat. Atât la CM 1998, cât şi la CM 1994, columbienii au avut ghinionul să întâlnească naţionala României, care a învins-o de fiecare dată.

Acum, la Campionatul Mondial de Fotbal 2014, Columbia a debutat contra Greciei, tocmai naţionala care a barat drumul naţionalei României către Brazilia. Deşi fără Radamel Falcao, selecţionata sud-americană a avut un meci mai uşor decât se aştepta, James Rodriguez, colegul lui Falcao de la AS Monaco, suplinindu-l excelent pe marele absent.

În plus, misiunea columbienilor a fost mult uşurată şi de faptul că au deschis scorul încă din minutul 5. De asemenea, desprinderea s-a consemnat în startul reprizei secunde, când Teofilo Gutierrez, jucătorul lui River Plate, a marcat după cornerul executat de James Rodriguez.

Tocmai James Rodriguez avea să dea şi lovitura finală, în ultimul minut al prelungirilor, iar Columbia este una dintre marile favorite la calificarea în optimi dintr-o grupă în care mai fac parte Grecia, Coasta de Fildeş şi Japonia.

Rezultatul trece un mare minus în dreptul Greciei, care rămâne cu un singur succes în istoria participărilor sale la Campionatul Mondial, cel cu Nigeria, scor 2-1, consemnat pe 17 iunie 2010, în Africa de Sud. De altfel, Grecia este a doua cea mai slabă echipă participantă la turneele finale, după Salvador, între reprezentativele care au cel puţin şase meciuri la Cupa Mondială.

Al doilea meci al grupei C de la CM 2014, Japonia – Coasta de Fildeş, se joacă duminică dimineaţă, de la ora 4.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+3 GOOOL Columbia! James Rodriguez îşi trece şi el numele pe lista marcatorilor, după o fază şnur a ofensivei columbiene. James Rodriguez, jucătorul lui AS Monaco, a fost cel mai bun jucător al Columbiei în acest meci.

Min. 85 Grecia are şansa să reducă din diferenţă, dar şutul lui Samaras, de la 20 de metri, trece puţin pe lângă poartă.

Min. 77 Jakson Martinez, intrat în joc în urmă cu două minute, în locul lui Teofilo Gutierrez, şutează pe jos, dar prinde Karnezis, portarul grecilor.

Min. 64 A doua schimbare la greci, Mitroglu intră în locul lui Gekas.

Min. 63 Replică frumoasă a grecilor şi Gekas trimite cu capul în transversala porţii columbiene, din 10 metri! Centrarea i-a aparţinut lui Torosidis.

Min. 58 GOOOL Columbia! Gutierrez reia în plasă din câţiva metri, din cornerul lui James Rodriguez! În traiectoria sa, balonul a fost deviat uşor de Aguilar, fapt ce a păcălit defensiva elenă. Columbia – Grecia 2-0!


Min. 56 Prima schimbare o fac grecii, Salpingidis este înlocuit cu Fetfazidis.

Min. 52 La interval de 60 de secunde doi jucători greci primesc cartonaşe galbene, pentru faulturi. Cei avertizaţi sunt Soktratis şi Salpingidis.

Min. 49 Columbienii au prima ocazie a reprizei! James Rodriguez şutează de la 20 de meti, din alergare, portarul Karnezis respinge de lângă bară.

Statistica primei reprize indică faptul că Grecia a avut o posesie de 58 la sută, iar raportul şuturilor la poartă i-a fost favorabil elenilor, scor 6-4.

Min. 46 A început repriza secundă.

Columbianul Mario Yepes este al doilea cel mai bătrân jucător din istoria Campionatelor Mondiale care debutează la un turneu final. El are 38 de ani şi 152 de zile. Cel mai bătrân a fost argentinianul Angel Labruna, care debuta la CM din 1958 la vârsta de 39 de ani şi 256 de zile.

Min. 45 Finalul primei reprize

Min. 45 Cea mai mare ocazie a grecilor, Panagiotis Kone trage frumos de la 20 de metri, Ospina respinge în corner, de lângă bară.

Min. 43 Cuadrado are o şansă bună de a trimite spre poartă, din 8 metri, dar ratează şutul înălţând balonul în careul grecilor, defensiva elenă reuşind apoi să respingă.

Min. 37 Vole superb al lui James Rodriguez, din 7 metri, mingea se duce peste poartă. Execuţia a fost una foarte dificilă, atacantul reluând din prima o centrare venită de la peste 30 de metri.

Min. 32 O nouă fază periculoasă la poarta Columbiei. Samaras centrează de pe stânga, Zuniga deviază, iar mingea ajunge în braţele lui Ospina, portarul lui Nice.

Min. 30 Panagiotis Kone prinde un vole din careul de 16 metri al columbienilor, dar mingea şutată de el se duce în tribune.

Min. 28 Ocazie a Greciei! Lovitură de cap a lui Torosidis, din poziţie bună, dar mingea se duce la câţiva metri de poarta lui Ospina.

Min 25 Grecia rămâne o echipă urâtă, cu vagi idei ofensive şi aşteptând greşeala adversarului.

Min. 17 Şut James Rodriguez de la 20 de metri, reţine portarul Karnezis.

Min. 13 În tribunele stadionului din Belo Horizonte se află şi golgeterul Columbiei în preliminariile CM 2014, Radamel Falcao, care a jubilat când coechipierii săi au marcat în poarta Greciei.

Min. 6 Ocazie uriaşă pentru greci, şutul lui Panagiotis Kone trece puţin pe lângă stâlpul din stânga lui Ospina.

Min. 5 GOOOL Columbia! O centrare de pe dreapta, a lui Cuadrado, îl găseşte liber în centrul careului pe Pablo Armero, care şutează pe jos în plasă. Columbia – Grecia 1-0!

Min. 4 Columbienii fac spectacol în tribunele arenei din Belo Horizonte, iar pe teren tot fotbaliştii sud-americani fac legea.

Min. 1 A început meciul Columbia – Grecia, elenii au avut lovitura de începere.

Echipele se află la centrul terenului, se cântă imnurile.

Componenţa formaţiilor:

COLUMBIA: Ospina – Zapata, Yepes, Sanchez, Armero, Aguilar, Gutierrez, Rodriguez, Cuadrado, Ibarbo, Zuniga.

GRECIA: Karnezis – Maniatis, Manolas, Samaras, Kone – Salpingidis, Torosidis, Gekas, Sokratis – Cholevas, Katsouranis.

Grecia ne-a eliminat la barajul pentru Campionatul Mondial de Fotbal 2014 şi tot de Grecia vom avea parte în deschiderea preliminariilor pentru Euro 2016, astfel că meciul de astăzi, pe care elenii îl vor susţine cu Columbia, la Belo Horizonte, ne interesează în mod special. Este partida care deschide grupa C a CM 2014, cealaltă partidă, Coasta de Fildeş – Japonia, urmând să se dispute duminică dimineaţa, de la ora 4.00.

Citeşte şi Campionatul Mondial de Fotbal 2014. MEXIC – CAMERUN 1-0. Mexicanii au ÎNVINS şi brigada de ARBITRI

Columbia a ocupat locul al doilea în preliminariile sud-americane, cu cea mai bună defensivă, doar 13 goluri încasate în 16 partide.

Echipa Columbiei revine la Cupa Mondială după 16 ani de absenţă, ultima participare fiind în 1998, când România o învingea în Franţa cu 1-0, gol marcat de Adrian Ilie.

Grecia, care a eliminat România în barajul din noiembrie (3-1, 1-1), nu a reuşit să treacă de faza grupelor la precedentele două ediţii la care a luat parte.

Cele două formaţii s-au întâlnit o singură dată, în 1994, într-un amical, Columbia învingând cu scorul de 2-0.

Citeşte şi O caracatiţă, un urs panda şi o ţestoasă fac predicţii pentru Campionatul Mondial de Fotbal

COLUMBIA – GRECIA va fi arbitrat de americanul Mark W. Geiger, un profesor de matematică din New Jersey, care a oficiat meciuri atât la Olimpiada de la Londra, cât şi la Campionatul Mondial al Cluburilor 2013, unde a condus meciul pentru locul 5, Al Ahly – Monterrey, scor 1-3.

COLUMBIA – GRECIA va începe la ora 19.00, va fi transmis în direct de TVR 1 şi va putea fi urmărit LIVE TEXT PE RomaniaTV.net.