COLUMBIA-URUGUAY 2-0 la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Umează Brazilia!

COLUMBIA-URUGUAY 2-0. Columbienii s-au calificat în sferturile de finală ale CM 2014, unde vor întâlni Brazilia, naţionala ţării gazdă, care a avut nevoie de prelungiri şi lovituri de departajare pentru a trece de Chile.

28 iun. 2014, 19:17
COLUMBIA-URUGUAY 2-0 la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Umează Brazilia!

COLUMBIA-URUGUAY 2-0. Echipa Columbiei s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie – 13 iulie), după ce a învins formaţia Uruguayului cu scorul de 2-0 (1-0), sâmbătă, pe stadionul ”Maracana” din Rio de Janeiro, în optimile de finală ale competiţiei.

Omul meciului a fost, indiscutabil, tânărul James Rodriguez (va împlini 23 de ani pe 12 iulie), jucătorul lui AS Monaco marcând ambele goluri, în min. 28 şi 50. 

Columbia a controlat jocul autoritar, ”celeştii” mulţumindu-se cu un joc de apărare solid. Din această încleştare nu au rezultat prea multe ocazii de gol, prima fiind cea a lui Zuniga (12), care a tras de la aproape 30 de metri, dar Muslera a respins cu dificultate.

”Los Cafeteros” au deschis scorul în minutul 28, printr-o execuţie de excepţie a decarului James Rodriguez: stop pe piept şi şut din vole sub transversala porţii lui Muslera, 1-0. Rodriguez a devenit primul jucător care înscrie în primele patru meciuri ale turneului final, după Rivaldo şi Ronaldo pentru Brazilia, la CM 2002.

Uruguay a reacţionat şi a ieşit mai mult la joc, având o situaţie notabilă, însă din fază fixă, o lovitură liberă executată de Cavani peste poarta lui Ospina (33).

Columbia şi-a majorat avantajul la scurt timp după pauză, după o fază splendidă de atac: Armero a centrat în careu, Cuadrado a întors mingea, iar James Rodriguez a reluat simplu în plasă: 2-0 (50). Rodriguez a devenit astfel golgheterul la zi al competiţiei din Brazilia, cu 5 goluri.

Dubla campioană mondială a fost nevoită să iasă la joc, iar prima situaţie a echipei antrenate de Tabarez a venit în minutul 56, un şut de la distanţă al lui Alvaro Gonzalez, fără prea mari probleme pentru Ospina. Apoi, Cristian Rodriguez l-a întins serios pe Ospina (64), cu un şut din afara careului. Acelaşi Cristian Rodriguez a fost protagonistul fazei următoare a uruguayenilor, dar şutul său a fost blocat de Yepes (69). Columbienii au cedat posesia şi s-au retras în propria jumătate, iar Stuani i-a dat emoţii lui Ospina (74). Portarul columbian a fost apoi providenţial faţă în faţă cu Maxi Pereira (79). Ospina s-a mai remarcat la şutul lui Cavani (84).

Columbia s-a calificat meritat în sferturi, acolo unde va întâlni echipa gazdă, Brazilia, care a obţinut cu mari emoţii biletul pentru această fază a competiţiei.

Uruguay, campioana en titre a Americii de Sud, părăseşte competiţia după o prestaţie sub aşteptări, semifinalista ediţiei trecute fiind amintită mai mult pentru eşecul din grupă cu Costa Rica (1-3) şi pentru incidentul provocat de atacantul Luis Suarez, care l-a muşcat de umăr pe italianul Giorgio Chiellini.

COLUMBIA-URUGUAY 2-0


Min. 90: Final de meci, Columbia se califică în sferturile CM 2014, unde va întâlni Brazilia.

Min. 86: JAMES RODRIGUEZ, eroul meciului, iese în aplauzele publicului.

Min. 84: Ospina, erou şi în faţa lui Cavani, deviază mingea cu vârfurile degetelor în corner. 

Min.79: Ospina îşi salvează din nou echipa, Uruguay are şi ghinion în această seară. 

Min. 71: Cavani, peste bară la un corner de pe partea dreaptă

Min. 64: Cristian Rodriguez trece pe lângă 2-1, Ospina respinge însă în ultima clipă. 

Min. 61: Columbia trece pe lângă 3-0

Min.50: JAMES RODRIGUEZ reuşeşte DUBLA, Columbia este aproape de sfertruile CM 2014.

Min. 46: A început repriza secundă

PAUZĂ. COLUMBIA – URUGUAY 1-0.

28′ – GOL COLUMBIA! A marcat JAMES RODRIGUEZ, fabulos: stop pe piept şi vole sun bară de la 20 de metri! COLUMBIA – URUGUAY 1-0!

23′ – Zuniga trage departe de poarta lui Muslera

17′ – James Rodriguez este blocat spectaculos de Gimenez

14′ – Forlan nu-l poate surprinde pe Ospina cu u şut de la distanţă

7′ – Coadrado trage pe lângă poarta lui Muslera

A început meciul COLUMBIA – URUGUAY.

COLUMBIA-URUGUAY LIVE VIDEO. Echipele de start

COLUMBIA-URUGUAY. LIVE VIDEO. Echipele de start pentru meciul dintre Columbia şi Uruguay, care are loc sâmbătă, pe „Maracana” din Rio de Janeiro, în optimile de finală de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014.

Columbia: 1. David Ospina – 18. Juan Zuniga, 2. Cristian Zapata, 3. Mario Yepes (căpitan), 7. Pablo Armero – 11. Juan Cuadrado, 8. Abel Aguilar, 6, Carlos Sanchez, 10. James Rodriguez – 9. Teofilo Gutierrez, 21. Jackson Martinez. Selecţioner: Jose Pekerman.

Rezerve: 12. Camilo Vargas, 22. Faryd Mondragon – 4. Santiago Arias, 5. Carlos Carbonero, 13. Fredy Guarin, 14. Victor Ibarbo, 15. Alexander Mejia, 16. Eder Alvarez Balanta, 17. Carlos Bacca, 19. Adrian Ramos, 20. Juan Quintero, 23. Carlos Valdes.

Uruguay: 1. Fernando Muslera – 22. Martin Caceres, 13. Jose Maria Gimenez, 3. Diego Godin (căpitan), 6. Alvaro Pereira – 16. Maximiliano Pereira, 20. Alvaro Gonzalez, 17. Egidio Arevalo Rios, 7. Cristian Rodriguez – 21. Edinson Cavani, 10. Diego Forlan. Selecţioner: Oscar Washington Tabarez.

Rezerve: 12. Rodrigo Munoz, 23. Martin Silva – 2. Diego Lugano, 4. Jorge Fucile, 5. Walter Gargano, 8. Abel Hernandez, 11. Christian Stuani, 14. Nicolas Lodeiro, 15. Diego Perez, 18. Gaston Ramirez, 19. Sebastian Coates.

Arbitru: Bjorn Kuipers; arbitri asistenţi: Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (toţi din Olanda); arbitru de rezervă: Svein Oddvar Moen (Norvegia)

Columbia şi Uruguay, LIVE VIDEO de la ora 23:00, s-au întâlnit de 38 de ori. COLUMBIA a învins în doar 11 partide, în timp ce URUGUAY a obţinut 18 victorii, iar alte nouă s-au încheiat nedecis. Ultimul meci direct a avut loc pe 10 septembrie 2013, la Montevideo, iar URUGUAY s-au impus ăn faţa celor din COLUMBIA cu 2-0. COLUMBIA-URUGUAY. LIVE VIDEO de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Columbia – Uruguay, LIVE VIDEO de la ora 23:00, de la Rio de Janeiro, va fi al doilea duel sud-american din optimile de finală de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. COLUMBIA-URUGUAY va fi LIVE VIDEO pe RomaniaTV.net. COLUMBIA URUGUAY LIVE VIDEO.

COLUMBIA-URUGUAY este LIVE VIDEO AICI

URUGUAY a primit o lovitură dură, prin suspendarea atacantului Luis Suarez, care l-a muşcat de umăr pe italianul Giorgio Chiellini în ultimul meci din grupe, care a consfinţit calificarea celor din Uruguay în faza optimilor. Ultima oară când URUGUAY a disputat un meci de Cupă Mondială pe Maracana s-a întâmplat în 1950, când a învins Brazilia cu 2-1 şi a devenit campioană mondială. Luis Suarez va fi înlocuit în meciul cu Columbia de Diego Forlan, cel mai bun jucător de la Mondialul sud-african. Este de aşteptat să revină în echipa lui Oscar Tabarez şi căpitanul Diego Lugano. COLUMBIA-URUGUAY. LIVE VIDEO de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Columbia – Uruguay, LIVE VIDEO de la ora 23:00, de la Rio de Janeiro, va fi al doilea duel sud-american din optimile de finală de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. COLUMBIA-URUGUAY va fi LIVE VIDEO pe RomaniaTV.net. COLUMBIA URUGUAY LIVE VIDEO.

COLUMBIA a ajuns în premieră în optimi după 1990, după 3-0 cu Grecia, 2-1 cu Cote d’Ivoire şi 4-1 cu Japonia, în timp ce Uruguay, semifinalistă în 2010, a pierdut cu Costa Rica (1-3), dar a învins Anglia (2-1) şi Italia (1-0). Columbia îl are în lot pe portarul Faryd Mondragon, care a devenit marţi cel mai vârstnic jucător din istoria Cupei Mondiale, la 43 de ani şi 3 zile. COLUMBIA demonstrat că a trecut cu bine peste absenţa atacantului Radamel Falcao, care a ratat Cupa Mondială din cauza unei accidentări, şi a fost una dintre cele mai prolifice echipe din faza grupelor, cu 9 goluri, depăşită doar de Olanda (10 goluri). COLUMBIA-URUGUAY. LIVE VIDEO de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Columbia – Uruguay, LIVE VIDEO de la ora 23:00, de la Rio de Janeiro, va fi al doilea duel sud-american din optimile de finală de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. COLUMBIA-URUGUAY va fi LIVE VIDEO pe RomaniaTV.net. COLUMBIA URUGUAY LIVE VIDEO.

COLUMBIA URUGUAY LIVE VIDEO. Meciul de pe ”Maracana” (76.804 locuri), care se va juca sâmbătă, de la ora 23,00 (ora României) va fi arbitrat de olandezul Bjorn Kuipers. COLUMBIA-URUGUAY. LIVE VIDEO de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Columbia – Uruguay, LIVE VIDEO de la ora 23:00, de la Rio de Janeiro, va fi al doilea duel sud-american din optimile de finală de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. COLUMBIA-URUGUAY va fi LIVE VIDEO pe RomaniaTV.net. COLUMBIA URUGUAY LIVE VIDEO.

COLUMBIA URUGUAY LIVE VIDEO Echipele probabile:

Columbia: 1. David Ospina – 18. Juan Zuniga, 2. Cristian Zapata, 3. Mario Yepes (căpitan), 7. Pablo Armero – 11. Juan Cuadrado, 8. Abel Aguilar, 6. Carlos Sanchez, 14. Victor Ibarbo – 9. Teofilo Gutierrez, 21. Jackson Martinez. Selecţioner: Jose Pekerman.

Uruguay: 1. Fernando Muslera – 16. Maximiliano Pereira, 2. Diego Lugano (căpitan), 3. Diego Godin, 22. Martin Caceres – 20. Alvaro Gonzalez, 17. Egidio Arevalo Rios, 14. Nicolas Lodeiro, 7. Cristian Rodriguez – 10. Diego Forlan, 21. Edinson Cavani. Selecţioner: Oscar Washington Tabarez.