Comandament de iarnă la Primăria Capitalei

Avand in vedere precipitatiile sub forma de ninsoare cazute in aceasta perioada, dupa ce pe parcursul noptii s-a intervenit cu 110 utilaje in toate sectoarele Capitalei, in prezent, operatorii manuali curata zapada de pe trotuare, de la rigole si de la gurile de scurgere, astfel incat sa permita evacuarea apei.

26 oct. 2014, 11:39
Comandament de iarnă la Primăria Capitalei

In ceea ce priveste avariile instalatiilor de semaforizare produse in cursul noptii trecute, acestea au fost in mare parte remediate (in proportie de 80%), restul semafoarelor urmand a se repune in functiune in cursul zilei de astazi.
In cazul in care conditiile meteo o impun, pe timpul noptii se va actiona cu materiale antiderapante pe toate arterele, cu prioritate in rampe, pante, poduri.

In cadrul comandamentului de iarna de duminica dimineata, de la sediul Primariei Capitalei, Primarul General, Sorin Oprescu, a explicat ca operatorii de salubritate au actionat prin imprastierea de material antiderapant pe principalele artere de circulatie si le-a cerut sa continue actiunile de combatere polei si in noaptea de duminica spre luni, in cazul in care temperaturile scad si se produce inghet.

CITEŞTE ŞI PRIMA NINSOARE în BUCUREŞTI a provocat HAOS. 65 de maşini distruse de copaci, stâlpi de curent căzuţi

Sambata noapte, acolo unde situatia a impus-o, s-a actionat prin pluguire. La nivelul Municipiului Bucuresti au lucrat peste 110 utilaje, dupa cum urmeaza:

Sectorul 1: – 26 utilaje,
Sectorul 2: – 14 utilaje,
Sectorul 3: – 30 utilaje,
Sectorul 4: – 15 utilaje,
Sectorul 5: – 13 utilaje,
Sectorul 6: – 12 utilaje,

Dupa ora 24.00 au fost mentinute utilaje in punctele fixe, acestea actionand cu un tratament preventiv, in jurul orei 04.00, in zona rampelor, pasajelor si podurilor. Au fost constatate mai multe interventii ale operatorilor si ale echipajelor I.S.U. in vederea indepartarii copacilor cazuti pe carosabil sau trotuare. La ora 07.00, arterele de circulatie se prezentau in stare buna, traficul auto desfasurandu-se in conditii de carosabil umed.