Comandament la Primăria Capitalei pe tema combaterii ambroziei. PMB vrea amenzi mai mari pentru cei care nu curăţă terenurile

Primaria Capitalei cere măsuri mai aspre pentru eradicarea ambroziei. Pentru persoanele fizice care nu îşi curata terenurile, amenda ar urma să fie de 5.000 de lei, iar pentru persoanele juridice - 20.000 de lei, incepand de anul viitor. Aceasta idee va fi transpusa intr-o Hotarare de Consiliu Municipal. 

11 sept. 2019, 08:49
Comandament la Primăria Capitalei pe tema combaterii ambroziei. PMB vrea amenzi mai mari pentru cei care nu curăţă terenurile

„Alergia la ambrozie, o planta extrem de nociva pentru o parte a populatiei, este un subiect foarte important, la care nu putem si nu trebuie sa fim indiferenti. Cei alergici la aceasta planta sufera puternic in perioada august-septembrie, atunci cand infloreste, ajungandu-se, in cazurile severe, chiar la soc anafilactic.
Am convocat astazi un Comandament la Primaria Capitalei, pentru a verifica stadiul masurilor pe care le-am initiat inca de acum 2 ani, prin proiectul de hotarare privind combaterea si distrugerea ambroziei aprobat in Consiliul General, prin care toti administratorii terenurilor publice si private din Capitala erau obligati sa distruga aceasta planta, in caz contrar fiind sanctionati”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.