Combinatul siderurgic de la Galaţi, vândut unei firme controlate de un om de afaceri indian

ArcelorMittal a vândut combinatul siderurgic de la Galaţi companiei metalurgice Liberty House Group, controlată de un om de afaceri indian, anunţă economica.net.

RomaniaTV.net
12 oct. 2018, 07:42
Combinatul siderurgic de la Galaţi, vândut unei firme controlate de un om de afaceri indian

ArcelorMittal a vândut unitatea siderurgică de la Galaţi, la pachet cu ArcelorMittal Ostrava (Cehia), ArcelorMittal Skopje (Macedonia) şi ArcelorMittal Piombino (Italia), potrivit unui comunicat al grupului siderugic. Cumpărătorul este firma metalurgică britanică Liberty House Group.

Liberty House Group, fondată în 1992 de Sanjeev Gupta, în Regatul Unit al Marii Britanii, este o companie metalurgică.

Compania ArcelorMittal a anunţat, pe 7 mai, că a fost acordată – de către Comisia Europeană – aprobarea către AM Investco Italy SRL (firmă special creată de grupul internaţional) pentru propunerea de achiziţie a Ilva S.p.A.

„ArcelorMittal anunţă că – în cadrul analizei curente a Comisiei Europene privind achiziţia unităţii Ilva (Italia) – a înaintat o propunere de pachet de separare care să răspundă preocupărilor pe care Comisia le-a ridicat în timpul verificărilor. Pachetul de separare propus include următoarele active: ArcelorMittal Piombino, singura linie de zincare din Italia; ArcelorMittal Galaţi, România; ArcelorMittal Skopje, Macedonia; ArcelorMittal Ostrava, Republica Cehă; ArcelorMittal Dudelange, Luxemburg şi Liniile de zincare nr. 4 şi 5 de la Flemalle; decaparea, linile de laminare la rece şi ambalaje metalice acoperite din Tilleur, toate acestea din Liège, Belgia.

Aprobarea CE urmează concluziei Fazei II de Investigaţie a Comisiei referitoare la propunerea de achiziţie a Ilva şi a fost acordată pe baza angajamentul ArcelorMittal de a pune la vânzare unităţi din Italia, România, Macedonia, Republica Cehă, Luxemburg şi Belgia, aşa după cum s-a anunţat pe 13 aprilie 2018. Aprobarea C. este un punct semnificativ al tranzacţiei de preluare a Ilva şi reprezintă un pas important pentru finalizarea acestui acord, aşteptată să se întâmple în curând”, a transmis ArcelorMittal”, a anunţat conducerea companiei.

Împreună cu combinatul gălăţean, ArcelorMittal are în vedere vânzarea a altor cinci obiective industriale din Europa, astfel încât să îndeplinească toate condiţiile cerute de legislaţia comunitară anti-monopol.