Comisar de la Protecţia Consumatorilor Bihor, REŢINUT pentru luare de mită

Un comisar de la Comisariatul Județean de Protecție a Consumatorilor Bihor a fost reţinut de procurorii anticorupţie, fiind acuzat că a primit 1.500 de lei mită pentru a nu aplica o sancțiune contravențională.

RomaniaTV.net
19 iul. 2013, 14:31
Comisar de la Protecţia Consumatorilor Bihor, REŢINUT pentru luare de mită

Procurorii DNA Oradea au reţinut-o pe Cristina Eugenia Afloare, comisar în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor – Comisariatul Judeţean de Protecţie a Consumatorilor Bihor, pentru luare de mită, în formă continuată.

Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale a procurorilor, în perioada 12 aprilie – 19 iulie, Cristina Eugenia Afloare, în calitate de comisar la Protecţia Consumatorilor Bihor, cu ocazia unor controale de specialitate efectuate la magazinul aparţinând unei societăţi comerciale din Oradea, „a pretins în mod injust suma totală de 2.000 lei, din care a primit efectiv suma totală de 1.500 lei, de la reprezentanţii legali ai acestei firme (denunţători în cauză)”.

Afloare ar fi primit mita pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale între 3.000 și 10.000 lei, pentru mai multe nereguli constatate la magazinul aparţinând societăţii comerciale.

„La data de 19 iulie 2013, învinuita a primit de la denunţători suma de 500 lei, reprezentând o parte din banii pretinși, ocazie cu care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, se mai arată într-un comunicat al DNA.

Cristina Eugenia Afloare va fi dusă la Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventivă.