Comisarul Berbeceanu a scăpat de restricţiile impuse la eliberarea sa condiţionată

Comisarul Traian Berbeceanu şi-ar putea relua în scurt timp funcţia la BCCO Alba. El a câştigat procesul la Curtea de Apel Alba şi a scăpat de restricţiile impuse la eliberarea sa condiţionată. 

RomaniaTV.net
18 apr. 2014, 10:19
Comisarul Berbeceanu a scăpat de restricţiile impuse la eliberarea sa condiţionată

La începutul acestei luni, magistraţii hunedoreni au admis cererea formulată de fostul şef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, şi a dispus revocarea măsurii preventive a controlului judiciar dispusă faţă de acesta. Însă, procurorii DIICOT au formulat contestaţie împotriva hotărârii Tribunalului Hunedoara, iar dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel Alba Iulia.

Comisarul şef Traian Berbeceanu a fost acuzat de procurorii DIICOT Alba de sprijinirea unui grup infracţional nestructurat şi favorizarea infractorului într-un dosar de infracţiuni economice. Arestat preventiv pentru o lună, în toamna anului trecut, poliţistul a fost eliberat sub control judiciar, cu interdicţia de a părăsi ţara. El trebuia să se prezinte periodic la Poliţia Deva, nu avea voie să vorbească cu 46 de persoane din dosarul instrumentat de procurorii DIICOT şi nu putea să-şi schimbe domiciliul, fără aprobarea instanţei.

Poliţistul a susţinut în permanenţă că este nevinovat. După eliberarea sa din arest preventiv, DNA a deschis o anchetă împotriva procurorilor DIICOT Alba care l-au anchetat pe Traian Berbeceanu, aceştia fiind acuzaţi de abuz în serviciu în ceea ce priveşte modul în care au instrumentat dosarul fostului şef al BCCO Alba.