Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 îi scrie Laurei Kovesi: Aţi fost acasă la Gabi Oprea în seara alegerilor? Cu ce scop?

Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 a propus, joi, ca preşedinţii celor două Camere să sesizeze CCR în privinţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Ministerul Public, o decizie în acest sens urmând a fi luată în şedinţa coaliţiei, de luni. De asemenea, Comisia îi va trimite o nouă scrisoare cu întrebări Laurei Codruţa Kovesi.

RomaniaTV.net
27 iul. 2017, 10:22
Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 îi scrie Laurei Kovesi: Aţi fost acasă la Gabi Oprea în seara alegerilor? Cu ce scop?

UPDATE Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 a decis, joi, să-i trimită procurorului șef DNA Laura Codruța Kovesi o scrisoare cu două întrebări: dacă a fost în casa lui Gabriel Oprea în seara alegerilor din 2009 și în ce scop, a declarat președintele comisiei, Oana Florea.

„S-a votat textul final. Citez din memorie: dacă dânsa s-a aflat la data respectivă la locul respectiv și dacă da, în ce scop a fost acolo, în casa domnului Oprea. Astea au fost întrebările adresate de către domnii deputați. Sunt două întrebări trimise de către deputați”, a menționat Oana Florea, după ședința comisiei de anchetă.

Ea a precizat că scrisoarea a fost votată în unanimitate și va fi trimisă joi.


„Am decis să avem în vedere o sesizare a preşedinţilor celor două Camere – pentru ca aceştia au preogativele – pentru a sesiza Curtea Constituţională cu un eventual conflict juridic de natură constituţională între cele două instituţii ale statului, respectiv Ministerul Public şi Parlament, pentru faptul că documentele solicitate nu au fost înmânate Comisiei parlamentare de anchetă”, a precizat, joi, preşedintele Comisiei de anchetă parlamentară a alegerilor din 2009, deputatul PSD Oana Florea.

Ea a menţionat că a avut o discuţie telefonică, miercuri seara, în acest sens, cu liderul PSD, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

„Cu siguranţă se va face o discuţie, aşa cum am discutat şi cu domnul Dragnea, luni în şedinţa de coaliţie, având în vedere că este o decizie politică – se va discuta oportunitatea sesizării CCR pe conflictul juridic”, a menţionat Florea.

Ea a precizat că o decizie a CCR va aduce lumină în acest caz, chiar dacă aceasta ar putea fi luată în toamnă.

„Eu voi fi acolo (la şedinţa coaliţiei, n.r.), voi susţine argumentat, juridic, faptul că ne aflăm în situaţia de fapt ca cele două instituţii să se afle într-un conflict de natură constituţională, eu cred că o decizie a CCR ar aduce lumină în acest aspect şi ar fi folositoare şi pe viitor”, a mai spus Oana Florea.