Comisia de control al SRI a primit protocoalele dintre Serviciu şi alte instituţii ale statului

Preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, Claudiu Manda, a anunţat că Serviciul a remis comisiei textele celor 65 de protocoale de colaborare cu alte instituţii ale statului, urmând ca parlamentarii din comisie să verifice dacă au fost respectate prevederile legale şi constituţionale.

RomaniaTV.net
31 oct. 2017, 15:35
Comisia de control al SRI a primit protocoalele dintre Serviciu şi alte instituţii ale statului

Am primit protocoalele care sunt în vigoare în acest moment între Serviciul Român de Informaţii şi diverse instituţii ale statului. Vorbim de o listă de 65 de protocoale, dintre care 64 sunt în continuare în vigoare, iar al 65-lea este celebrul protocol încheiat între SRI şi Parchetul de pe lângă ICCJ, pe vremea când Parchetul era condus de Laura Codruţa Kovesi”, a anunţat Claudiu Manda.

Deocamdată, membrii comisiei nu au apucat să verifice temeinic în ce măsură acodurile de colaborare dintre SRI şi alte instituţii ale statului au respectat legislaţia existentă. ”Ne-am uitat pe acestea sumar, rămâne ca în perioada următoare să analizăm, incluiv protocolul denunţat, dacă s-a încadrat în prevederile legale şi constituţionale pentru că acesta este unul dintre elementele pe care mare parte dintre petenţii pe care i-am avut până acum la audieri, fie direct prin cadrul audierilor, fie prin intermediul avocaţilor, ne-au transmis elemente pe care ar trebui să le luăm în analiză, dacă s-au făcut aceste protocoale cu respectarea legilor în vigoare”, a spus Manda.

La observaţia că numărul protocoalelor este unul foarte mare, senatorul PSD a precizat că sunt cazuri în care mai multe protocoale au fost încheiate cu o singură instituţie.