Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a finalizat marţi raportul pe proiectul legii salarizării unitare

Comisia de muncă a Camerei Deputaților a finalizat marți raportul pe proiectul legii salarizării bugetarilor, potrivit România TV. Deputaţii au votat pentru varianta propusă de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, prin care majorările salariale în Educaţie şi Sănătate se vor face etapizat, respectiv cu 25% de la 1 ianuarie pentru toţi bugetarii, urmând ca de la 1 martie să se facă restul majorărilor salariale, adică de până la 50% pentru profesori şi până la 100% pentru medici şi asistenţi.

05 iun. 2017, 11:35
Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a finalizat marţi raportul pe proiectul legii salarizării unitare

Biroul permanent al Camerei Deputaților a stabilit ca termenul pentru depunerea raportului să fie 6 iunie, după care proiectul de lege va fi dezbătut și votat în plen.

Liviu Dragnea: Legea salarizării intră miercuri la dezbateri în plenul Camerei Deputaţilor

Comisia de muncă a dezbătut săptămâna trecută mare parte din proiectul legislativ și a adoptat o serie de amendamente.

Printre acestea se numără majorarea cu jumătate de coeficient față de forma propusă de Guvern a indemnizațiilor viceprimarilor Capitalei și ale președinților și vicepreședinților de consilii județene, dar și acordarea unui spor de 15% din salariul de bază pentru complexitatea muncii funcționarilor publici din Ministerul de Finanțe, Ministerul Mediului, Ministerul Muncii, Ministerul Justiției, precum și din serviciile Parlamentului.

Lucrările comisiei de muncă întrerupte 5 minute din cauza ieşirii nervoase a unui sindicalist; Coarnă: Este o lege de rahat

Proiectul legii privind salarizarea unitară a bugetarilor a fost adoptat de Senat, iar Camera Deputaților este for decizional.