Comisia Europeană este încrezătoare în profesionalismul României cu privire la preşedinţia semestrială

Comisia Europeană şi-a exprimat luni încrederea în profesionalismul apropiatei preşedinţii române a Consiliului Uniunii Europene, dar a reiterat în acelaşi timp apelul preşedintelui executivului european, Jean-Claude Juncker, pentru un consens politic naţional necesar în România înaintea şi pe perioada asigurării Consiliului UE.

19 nov. 2018, 14:31
Comisia Europeană este încrezătoare în profesionalismul României cu privire la preşedinţia  semestrială

În conferinţa de presă cotidiană a executivului comunitar, purtătorul de cuvânt Margaritis Schinas a fost întrebat dacă CE este îngrijorată de situaţia pregătirii preşedinţiei române a Consiliului UE, date fiind recenta demisie a lui Victor Negrescu din funcţia de ministru delegat pentru afaceri europene şi actuala perioadă turbulentă prin care trece guvernul româ, informează Agerpres.

”Nu suntem îngrijoraţi. Avem încredere în profesionalismul apropiatei preşedinţii române a Consiliului Uniunii Europene şi în nivelul mulţumitor al organizării administrative înaintea sa. Aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună.

Întrebarea dumneavoastră îmi oferă, de asemenea, ocazia de a reitera apelul preşedintelui Juncker pentru nevoia de consens politic naţional în România înaintea şi în timpul preşedinţiei române a Consiliului UE”, a afirmat Schinas. România va prelua la 1 ianuarie anul viitor preşedinţia prin rotaţie a Consiliului UE. Aceasta este asigurată în prezent de Austria.