Comisia SRI cere Serviciului să spună dacă Maior şi Coldea au fost acasă la Gabriel Oprea în seara alegerilor prezidențiale din 2009

Senatorii şi deputaţii din Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI au decis să transmită conducerii Serviciului Român de Informaţii o scrisoare prin care solicită răspuns dacă Florian Coldea şi George Maior au fost acasă la Gabriel Oprea, în seara alegerilor prezidenţiale din 2009.

RomaniaTV.net
21 sept. 2017, 09:03
Comisia SRI cere Serviciului să spună dacă Maior şi Coldea au fost acasă la Gabriel Oprea în seara alegerilor prezidențiale din 2009

Claudiu Manda a precizat că la Comisia SRI a venit un raspuns din partea Serviciului la scrisoarea adresata de Comisia de ancheta privind prezidentialele din 2009, iar parlamentarii din Comisia SRI au decis sa solicite, la randul lor, un raspuns pe aceasta tema.

„A ajuns la Comisia de control al activitatii SRI un raspuns de la SRI pentru Comisia de ancheta a alegerilor din 2009 si am hotarat in plenul comisiei, in unanimitate, sa transmitem noi catre SRI o solicitare si sa ne spuna in cel mai scurt timp posibil daca persoanele din conducerea SRI, in speta domnul Coldea si domnul Maior, s-au aflat in ziua de… data de…la locuinta pe care toti o denumim generic sufrageria domnului Oprea. Astazi vom transmite catre SRI aceasta solicitare si asteptam raspunsul de la ea”, a afirmat Manda.

El a explicat ca, din punct de vedere procedural, SRI nu putea sa trimita comisiei de ancheta un raspuns, ci doar comisiei de control al SRI.

Fostul director al SRI George Maior a fost audiat de Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile din 2009 pe 12 iunie. În august, membrii Comisiei au decis să facă o informare către președintele Klaus Iohannis, pe motiv că răspunsurile lui Maior „nu au fost satisfăcătoare”.