Comisioanele la tranzacţiile cu cardul, afişate pe ecranele bancomatelor. Măsura va fi aplicată de marţi

Comisioanele percepute de bănci, pentru orice tranzacţie, ar urma să fie afişate pe ecranele bancomatelor. Măsura va intra în vigoare începând de marţi, 3 martie.

RomaniaTV.net
28 feb. 2015, 12:03
Comisioanele la tranzacţiile cu cardul, afişate pe ecranele bancomatelor. Măsura va fi aplicată de marţi

Comisioanele percepute de bănci, pentru orice tranzacţie, ar urmă să fie afişate pe ecranele bancomatelor de săptămâna viitoare. Potrivit unui ordin al Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor, clienţii vor putea astfel să renunţe, de exemplu, să mai scoată bani dacă consideră costurile prea mari.

Cele mai ridicate comisioane sunt atunci când se fac tranzacţii sau se scot bani de la o instituţie financiară decât cea care a emis cardul. Însă, în acest caz, nici după noul ordin nu vom putea afla comisionul, urmând să fie afişat doar un avertisment.

Citeşte şi Carnetele de cecuri şi PIN-urile dispar în următorii 5 ani. În loc de PIN vom folosi catarama de la curea

Ordinul ANPC intră în vigoare de marţi, dar băncile au obţinut o perioada de tranziţie de o luna. Patronatele bancare au încercat să împiedice aplicarea să şi s-au pans că afişarea valorii comisioanelor le impune costuri foarte mari.

Între timp, multe bănci au crescut comisioanele. În prezent, în România sunt active peste 11 milioane de carduri, emise de 40 de instituţii de credit.

Citeşte şi Ce taxe iau băncile pentru administrarea unui cont curent, interogarea soldului şi retragere bani