Compania aviatică Ryanair îi constrânge pe piloţi să nu-şi mai facă planuri de vacanţă

Ryanair se gândește să constrângă 500 de piloți să-și schimbe planurile de vacanță pentru a evita riscul unor noi amânări ale zborurilor, a afirmat joi Michael O?Leary, directorul general al operatorului aerian low-cost, transmite Reuters.

21 sept. 2017, 12:48
Compania aviatică Ryanair îi constrânge pe piloţi să nu-şi mai facă planuri de vacanţă

Săptămâna aceasta, Ryanair a oferit piloților un bonus pentru a lucra suplimentar zece zile, pentru a atenua impactul deficitului de piloți, care a dus la anularea a peste 2.000 de zboruri, afectând reputația și capitalizarea bursieră a companiei irlandeze.

Solicitat să dea explicații la Adunarea generală a acționarilor Ryanair, O?Leary a declarat că nu a avut la dispoziție suficienți piloți disponibili în septembrie, octombrie și noiembrie, pentru a asigura fluența operațiunilor, și ia în considerare forțarea unor piloți în vederea schimbării planurilor lor de vacanță.

Analiștii estimează că Ryanair va plăti compensații de până la 20 de milioane de euro (24 de milioane de dolari) pentru anularea zborurilor, operațiune care a început în 18 septembrie și a afectat deja mulți pasageri.

Ryanair anulează 2.100 de zboruri până la sfârșitul lunii octombrie, dintr-un total de 103.000 curse aeriene. Compania irlandeză a dat asigurări că toți cei 315.000 de clienți au primit, luni, 18 septembrie, un email de notificare prin care au fost informați asupra schimbărilor zborurilor lor, respectiv cu soluții de zboruri alternative oferite sau rambursări ale costului biletelor, precum și informații privind drepturile pasagerilor, prevăzute în legea EU261 cu privire la modificările de acest tip.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timișoara, București și Craiova.

Anul trecut, compania a avut în România 2,6 milioane de pasageri, iar, pentru acest an, estimează o creștere de 40%, după ce vor fi introduse patru noi rute.