Conac cu statut de monument istoric, vechi de 150 de ani, MISTUIT de flăcări VIDEO

Publicat: Marţi, 23 Iulie 2013 09:16 // Actualizat: Marţi, 23 Iulie 2013 10:16 // Sursa: RTV.net

Acoperişul şi cele două etaje ale Conacului Perieţeanu, din Argeş, s-au făcut scrum în doar câteva minute. Din fericire nimeni nu a fost rănit, dar pagubele sunt foarte mari.

Conacul Perieţeanu din Argeş a luat foc luni după-amiaza. Când au văzut conacul în flăcări, localnicii din Davideşti au sunat imediat la 112. Până la sosirea pompierilor, oameni au încercat să stingă focul, dar acesta s-a extins cu repeziciune. Potrivit România TV, localnicii cred că incendiul a pornit din cauza unor oameni care au dat foc la nişte gunoaie în apropierea clădirii.

"Niste oameni au vrut sa faca curatenie prin spate si cred ca a sarit vreo scanteie. Ea fiind foarte veche s-a aprins ca o torta", a declarat Ion Sandu, primar Davideşti.

Pompierii au intervenit cu trei autospeciale cu apă şi spumă şi abia au făcut faţă flăcărilor.

Conacul Perieţeanu din Argeş, care datează din 1869 a fost refăcut acum câţiva ani. Clădirea avea statut de monument istoric şi făcea parte dintr-un proiect intitulat "Drumul carelor". Nu se ştie dacă monumentul era asigurat.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 aug 11:21
...spate si cred ca a sarit vreo scanteie. Ea fiind foarte veche s-a aprins ca o torta”, a declarat Citeste articolul integral pe: RomaniaCiteste tot articolul pe Ziare Arges
...
1
EUR
4.6830
RON
17 Jan
noapte -3 °
zi 4 °
Ultimele joburi adaugate
24 H