Concediul s-a terminat: Obama se întoarce cu familia la Casa Albă

Președintele american Barack Obama s-a întors la Washington duminică noaptea după două săptămâni de vacanță cu familia într-o casă închiriată pe insula exclusivistă Martha's Vineyard din Massachusetts.

24 aug. 2015, 06:36
Concediul s-a terminat: Obama se întoarce cu familia la Casa Albă

Avionul prezidențial Air Force One a aterizat la scurt timp după 18.30 (22.30 GMT) la baza militară Andrews de la periferia capitalei federale. Barack Obama, soția sa Michelle și cele două fiice Malia și Sasha s-au întors apoi la Casa Albă.

Obama și-a consacrat ultima zi în fața Oceanului Atlantic activității preferate în vacanță: golful (el a jucat în medie la fiecare două zile), notează AFP.

Președintele Statelor Unite, al cărui mandat se încheie în aproape 500 de zile, se pregătește pentru luna septembrie deosebit de încărcată cu o vizită de stat la Washington a președintelui Xi Jinping, vizita papei Francisc, dar de asemenea Adunarea Generală a ONU la sfârșitul lunii la New York.

Dar el ar trebui foarte rapid să se dedice unui alt dosar, cel al viitorului programului nuclear iranian, după acordul semnat la 14 iulie între marile puteri și Teheran.

Citeşte şi Unde îşi fac concediile liderii lumii VIDEO

Executivul s-a angajat într-o luptă aprigă cu aleșii republicani și câțiva democrați care se opun cu înverșunare acordului. Congresul trebuie să se pronunțe în următoarele săptămâni asupra acestui acord vizând să oprească Iranul să se doteze cu arme nucleare în schimbul unei ridicări a sancțiunilor.

Determinat să își apere această piesă centrală a bilanțului, Obama intenționează să-și arunce toată greutatea în balanță în următoarele săptămâni asupra acestui dosar ce divizează țara. Potrivit unui sondaj CNN/ORC publicat joi, o majoritate dintre americani (56%) consideră că Congresul ar trebui să respingă acest acord, mai notează France Presse.