Concluzii surprinzatoare: Greturile matinale afecteaza bebelusul?

Greturile matinale sunt o etapa destul de grea in viata gravidei. Daca este un lucru de care sa le para rau femeilor atunci cand sunt insarcinate, acelea sunt greturile matinale.

RomaniaTV.net
23 nov. 2014, 21:26
Concluzii surprinzatoare: Greturile matinale afecteaza bebelusul?

Daca esti gravida si te confrunti cu greturi matinale, acest studiu publicat in jurnalul American Reproductive Toxicology iti va schimba parerea despre ele.
Studiul are la baza analizarea a altor 10 studii independente la care au participat sute de mii de gravide. Pana la 85% dintre femeile participante la aceste studii au experimentat greturile matinale. Despre aceste greturi medicii spun ca apar din pricina ridicarii rapide a nivelului unor hormoni, cum este gonadotropina, de exemplu, eliberata de placenta.
Vestea buna este ca greturile matinale sunt „pretul” pe care o femeie trebuie sa-l plateasca pentru a avea un bebelus sanatos.
Cercetatorii spun ca femeile care au greturi matinale au sanse mai mici sa sufere un avort spontan sau sa nasca prematur. De asemenea, adauga cercetatorii, bebelusii prezinta un risc mai mic de a avea defecte la nastere si au rezultate mai bune la testele IQ ulterioare.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.