Condamnare grea în dosarul fetei care a anunţat pe Facebook că a fost înjunghiată

Judecătorii ieşeni au finalizat procesului unui tânăr din Iaşi acuzat de tentativă la omor. Gabriel Pavel Condurachi, de 24 de ani, şi-ar fi înjunghiat fost iubită, A.A. (20 de ani), fata fiind salvată după ce a cerut ajutorul prietenilor de pe Facebook. Băiatul a fost condamnat, ieri, la 10 ani de închisoare, fiind obligat să achite şi 15.000 de lei, daune morale, victimei sale. Sentinţa nu este însă definitivă.

RomaniaTV.net
21 iun. 2017, 07:42
Condamnare grea în dosarul fetei care a anunţat pe Facebook că a fost înjunghiată

Potrivit actului de acuzare A.A. şi Condurachi au fost iubiţi din noiembrie 2015 până în februarie 2016, atunci când fata l-a anunţat pe iubitul său că s-a îndrăgostit de altcineva. În timpul relaţiei lor, victima achiziţionase un laptop folosind un card de fidelitate aparţinând inculpatului, din acest motiv certificatul de garanţie fiind emis tot pe numele tânărului.

Citeşte şi Bărbatul din Războieni, acuzat că şi-a ucis mama şi vecinul, reţinut

Pe 15 septembrie, deşi nu era proprie­tarul laptopului şi nu avea ce face cu documentul, Condurachi a aşteptat-o pe fosta iubită în scara blocului în care aceasta locuieşte şi i-a cerut înapoi certificatul de garanţie. „Iniţial, victima a refuzat să revină în apartament pentru a-i da incupatului acel act, însă, pentru că acesta a devenit insistent, i-a cerut să o aştepte afară, timp în care ea a revenit în imobil. Inculpatul nu s-a conformat ci a urmat-o până la uşa apartamentului, intrând în locuinţă împotriva voinţei victimei”, au precizat procurorii.

Supărată că fostul ei iubit a urmărit-o, A.A. a rupt certificatul de garanţie şi i-a cerut tânărului să plece din apartament. În acel moment, Condurachi i-a smuls telefonul din mână victimei şi l-a aruncat pe hol. Ulterior, a strâns-o cu mâinile de gât, a tras-o de păr în interiorul camerei şi a înjunghiat-o de mai multe ori. Când a văzut că victima sângerează, Condurachi a abandonat-o pe podeaua camerei şi a fugit. Tânăra a încercat să primească ajutor de la vecini, însă nimeni de pe palier nu i-a răspuns. Pentru că nu mai avea telefon mobil, ea a pus un mesaj public pe Facebook. Mai mulţi prieteni de-ai săi au văzut respectiva postare şi au sunat la 112.