Condiţiile puse de premierul Viorica Dăncilă pentru a accepta o OUG pe amnistie şi graţiere

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat joi, în cadrul unei întâlniri informale cu presa, că va accepta o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea doar în funcţie de prevederile acesteia şi în măsura în care actul normativ este asumat de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

RomaniaTV.net
27 dec. 2018, 14:37
Condiţiile puse de premierul Viorica Dăncilă pentru a accepta o OUG pe amnistie şi graţiere

Guvernul a publicat, joi, ordinea de zi a şedinţei de vineri, pe aceasta figurând un proiect de lege şi cinci proiecte de hotărâri.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, într-o discuţie informală joi cu presa, că nu a văzut până în prezent un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru amnistie şi graţiere, însă nu va accepta un astfel de act normativ dacă nu este asumat de ministrul Justiţiei şi bine analizat de şeful Guvernului. Aceasta a adăugat că nu a văzut până acum un proiect de OUG pentru aministie şi graţiere, iar ministrul Tudorel Toader i-a spus că nu are un astfel de act normativ.
Pe 19 decembrie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, la sediul CSM, că românii au „mult mai multe de rezolvat” şi nu stă totul în amnistie şi graţiere.

„România şi românii au mult mai multe de rezolvat. Viaţa asta socială, economică, politică, de care vreţi dumneavoastră, are multe dimensiuni, nu stă totul în amnistie şi graţiere, ca ori de câte ori ne vedem să vorbesc de amnistie şi graţiere. Sunt multe alte subiecte”, a spus Toader, întrebat de jurnalişti despre ordonanţele de urgenţă pe tema amnistiei şi graţierii.