Conducerea Parlamentului a refuzat discutarea solicitării opoziţiei privind o comisie de anchetă asupra votului la moţiunea de cenzură

Birourile Permanente Reunite (BPR) ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au respins punerea pe ordinea de zi a cererii de constituire a unei comisii parlamentare de anchetă cu privire la votul de la moţiunea de cenzură prin care a fost demis Guvernul Grindeanu, solicitată de PNL, USR şi PMP.

RomaniaTV.net
05 iul. 2017, 11:55
Conducerea Parlamentului a refuzat discutarea solicitării opoziţiei privind o comisie de anchetă asupra votului la moţiunea de cenzură

Cererea de constituire a comisiei parlamentare de anchetă a fost semnată de parlamentari de la PNL, USR şi PMP, care susţin că pe înregistrările video arată că la moţiunea de cenzură au votat 249 de parlamentari, dar în urne au fost găsite 251 de bile.

”Considerãm cã este normalã o clarificare a ceea ce s-a întâmplat, cum e posibil acel vot care a dus la cãderea unui Guvern şi la învestirea unui alt Guvern şi, de asemenea, sã vedem ce se poate face ca astfel de situaþii sã nu se mai repete. Nu cred cã imaginea Parlamentului are de câştigat menţinând aceastã stare de dubiu dacã s-a furat sau nu s-a furat la vot chiar în plenul reunit al Parlamentului sub zeci de camere de luat vederi”, a declarat senatorul USR Mihai Goţiu.

”Din pãcate, au tras de timp şi au tergiversat discutarea şi apoi punerea în discuţie în plenul reunit a constituirii acestei comisii de anchetã pentru care am strâns şi numãrul necesar de semnãturi, 120, din partea grupurilor parlamentare USR, PNL şi PMP”, a mai spus el.