PSD a schimbat data Congresului. Deciziile luate în şedinţa CEx

Liderii PSD au votat, luni, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, schimbarea datei Congresului, de pe 11 octombrie, cum fusese discutat iniţial în Biroul Politic Naţional, pe 18 octombrie. 

21 sept. 2015, 09:27
PSD a schimbat data Congresului. Deciziile luate în şedinţa CEx

Comitetul Executiv Național al PSD a decis ca pe 18 octombrie să aibă loc Congresul extraordinar al partidului, iar pe 11 octombrie scrutinul pentru alegerea președintelui, a declarat președintele interimar al partidului, Liviu Dragnea, la finalul şedinţei. 

Liderii PSD au votat astfel schimbarea datei Congresului, de pe 11 octombrie, cum fusese discutat iniţial în Biroul Permanent Naţional, pe 18 octombrie.

Candidaturile vor fi depuse şi înscrise oficial între 21 şi 29 septembrie, iar pe data de 30 septembrie va avea loc o nouă şedinţă a Comitetului Executiv Naţional, pentru aprobarea candidaturilor.

De asemenea, s-a stabilit că un candidat la funcţia de preşedinte PSD trebuie să aibă o vechime de minim trei ani, să fie susţinut de propria organizaţie şi de alţi 16 colegi din alte organizaţii şi să fie validat de către Comitetul Executiv.

Pe data de 11 octombrie vor fi organizate scrutine în organizaţiile PSD, în baza noului sistem universal de alegere a preşedintelui formaţiunii, când toţi membrii PSD vor vota pentru noul lider. La Congresul de pe 18 octombrie vor fi alese şi restul funcţiilor din conducerea partidului.

CITEŞTE ŞI: ŞEDINŢĂ la PSD. Situaţia lui VICTOR PONTA, discutată în CEx: „Facem calcule pentru rămânerea la guvernare”