Conflictul din Gaza: Israelul respinge ACTUALA FORMĂ a propunerii de încetare a focului prezentată de SUA

Israelul a respins vineri seară, 'în actuala formă', o propunere transmisă de secretarul de stat american, John Kerry, pentru încetarea focului în Fâşia Gaza, a informat televiziunea israeliană, potrivit AFP,citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
25 iul. 2014, 20:47
Conflictul din Gaza: Israelul respinge ACTUALA FORMĂ a propunerii de încetare a focului prezentată de SUA

‘Cabinetul de securitate a respins în unanimitate propunerea pentru încetarea focului, în actuala formă, a secretarului de stat american, John Kerry’, a precizat canalul public de televiziune care a adăugat că membrii cabinetului vor continua să discute pe marginea acesteia.

În cursul zilei, o serie de negocieri diplomatice s-au succedat pentru a se ajunge la un ‘armistiţiu umanitar’ în războiul dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas din Fâşia Gaza.

Citeşte şi Conflictul din Gaza i-a încăierat pe doi fotbalişti cunoscuţi: Eşti un prost şi aşa vei rămâne toată viaţa!

Conform televiziunii publice, guvernul condus de Benjamin Netanyahu cere ca armata israeliană să poată rămâne în Fâşia Gaza pentru a continua distrugerea ‘tunelurilor de atac’ săpate de Hamas chiar şi în timpul armistiţiului.

Este puţin probabil ca această condiţie să fie acceptată de mişcarea islamistă palestiniană care controlează, din 2007, Fâşia Gaza.

Citeşte şi ONU: În ultimele două zile, un copil a fost ucis la fiecare oră în Fâşia Gaza

Bombardamentele israeliene s-au soldat cu moartea a peste 850 de palestinieni, în majoritate civili, situaţie ce stârneşte critici tot mai vii din partea comunităţii internaţionale.

De cealaltă parte, 35 de soldaţi israelieni şi-au pierdut viaţa de la declanşarea, pe 17 iulie, a operaţiunilor terestre. În plus, trei civili au fost ucişi de proiectile lansate de Hamas.