Conflictul din Ucraina. Secretarul de Stat american, John Kerry, dă cărţile pe faţă: Rusia minte!

Rusia minte atunci când susține că nu există trupe și echipamente rusești în Ucraina, acolo unde separatiștii proruși luptă împotriva trupelor guvernamentale ucrainene, a declarat marți secretarul de stat american John Kerry, relatează Reuters.

24 feb. 2015, 17:36
Conflictul din Ucraina. Secretarul de Stat american, John Kerry, dă cărţile pe faţă: Rusia minte!

Săptămâna trecută, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a cerut Rusiei să-și retragă toate forțele și să înceteze să îi mai susțină pe rebeli, acuzând-o că a desfășurat forțe în estul Ucrainei.

Kievul și rebelii proruși din estul Ucrainei au semnat la 12 februarie acordurile de pace Minsk-2, la finalul unui maraton de negocieri mediate de președintele francez Francois Hollande și cancelarul german Angela Merkel, și cu participarea președintelui rus Vladimir Putin, amintește AFP, citată de Agerpres.

Citeşte şi Poroşenko observă că sunt 9.000 de soldaţi ruşi în Ucraina, iar NATO, că a crescut numărul de tancuri ruseşti

Potrivit acestor acorduri, un nou armistițiu a intrat în vigoare la 15 februarie, însă acesta nu i-a împiedicat pe rebeli să lanseze o puternică ofensivă asupra orașului Debalțevo, nod feroviar strategic pe care trupele regulate ucrainene au sfârșit prin a-l abandona.