Conflictul ruso-ucrainean. Ministrul adjunct de Externe al Rusiei susţine că noi sancţiuni ale ţărilor vestice nu vor rezolva nimic

Alexander Grushko, ministrul adjunct de Externe al Rusiei, a declarat că noi sancţiuni ale ţărilor vestice împotriva Moscovei privind disputa cu Ucraina nu vor rezolva nicio problemă şi a atenţionat privind folosirea crizei pentru a escalada tensiunile politice, scrie Reuters.

27 nov. 2018, 19:20
Conflictul ruso-ucrainean. Ministrul adjunct de Externe al Rusiei susţine că noi sancţiuni ale ţărilor vestice nu vor rezolva nimic

„Dacă cineva doreşte să folosească acest incident ca un pretext pentru o escaladare politică, cred că nu va fi un pas în direcţia bună”, a declarat Grushko după o conferinţă de securitate de la Berlin.

Trei nave ucrainene – două vedete blindate, Berdiansk şi Nikopol, şi remorcherul Iani Kapu – au fost sechestrate duminică de forţele ruseşti în timp ce încercau să intre din Marea Neagră în Strâmtoarea Kerci, care desparte Crimeea de Rusia şi marchează accesul în Marea Azov. Una dintre nave fost atacată, iar şase marinari au fost răniţi, conform Kievului, în timp ce în varianta Moscovei au fost răniţi trei marinari, fără însă a le fi pusă în pericol viaţa. Incidentul a dus la un război al declaraţiilor, în conflict intervenind statele occidentale şi NATO. Parlamentul Ucrainei a aprobat, luni seara, legea marţială pentru 30 de zile, la frontiera cu Rusia, urmare a incidentului din largul Crimeei.